Avantajele administrarii BIO QUINOA
- Acest „super aliment” modern este atat de popular deoarece contine:
- Cantitate mare de aminoacizi esentiali, ceea ce il face potrivit sportivilor
- Fibra pentru o digestie buna si pierderea in greutate
- Magneziu pentru a imbunatati activitatea sistemului cardiovascular si pentru a reduce crampele musculare
- Vitamine B care furnizeaza energie
- Quinoa nu contine gluten, ceea ce il face un aliment ideal pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
Mod de preparare
Clatiti bine quinoa sub apa curata calduta. Pentru fiecare 1½ cana de quinoa, incalziti 1 lingura de grasime. Se amesteca constant timp de aproximativ 6-8 minute pentru a nu arde. Se toarna 2 cani de apa rece sau bulion pentru fiecare 1 cana de quinoa. A fierbe. Se amesteca quinoa, apoi se reduce focul. Acoperiti si fierbeti pana la absorbtia intregului lichid, aproximativ 15 minute. Folositi o furculita pentru a separa boabele. Este ideal ca supliment la salate, supe sau orice alte feluri de mancare la alegere.
Idee pentru o reteta cu BIO QUINOA
Ardei iute cu quinoa
Ingrediente
1 cana de quinoa fiarta
1 kg de carne tocata de vita
1 lingura ulei de masline
1 ceapa, tocata marunt
4 catei de usturoi - tocat
1 piper negru - macinat
1 lingura praf de ardei iute
1 lingura chimen macinat
1 cutie de conserve de rosii
2 cutii de fasole neagra, clatite si scurse
1 crenguta de piper verde, tocata marunt
1 ardei rosu, tocat marunt
1 dovlecel, taiat cubulete
1 lingurita frunze de oregano uscate
1 lingurita patrunjel uscat
1 varf de sare si piper negru macinat dupa gust
1 cana porumb congelat
¼ cana de coriandru proaspat tocat
Instructiuni
- Incalziti o tigaie mare la foc mediu si prajiti carnea. Gatiti si amestecati pana ce vitelul se rumeneste.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Se amesteca ceapa, usturoiul si piperul negru.
- Gatiti si amestecati pana cand ceapa este moale si translucida, aproximativ 5 minute.
- Condimentati cu pudra de ardei iute si chimen si gatiti inca 1 minut pentru a elibera aroma condimentelor.
- Se amesteca rosiile, fasolea neagra, ardeiul verde, boiaua, dovleceii, oregano si patrunjelul.
- Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
- Se fierbe la foc mic pana cand ardeii sunt moi, aproximativ 20 de minute.
- Odata ce ardeii rosii si verzi se inmoaie, adaugati quinoa, carnea si porumbul. Reveniti la aragaz si gatiti timp de 5 minute pentru a reincalzi.
Stii ce este BIO?
Termenii ECO, BIO sau ORGANIC inseamna un produs cu o masa de cel putin 95% ingrediente organice. Restul de 5% este lasat in caz de poluare atmosferica, cum ar fi ploaia acida sau pesticidele aduse de vant de la o proprietate vecina etc. si utilizarea de ingrediente suplimentare (nu ECO), care sunt, de asemenea, definite cu precizie.