Ce este BIO BUCKWHAT?
Hrisca este unul dintre cele mai populare alimente din ultimul deceniu. A fost consumat de secole, deoarece are o serie de proprietati benefice asupra corpului. Poate fi folosit atat in alimentele sarate, cat si in cele dulci. Hrisca are o aplicatie foarte larga. Hrisca poate fi utilizata pentru a pregati o varietate de feluri de mancare - inclusiv mancaruri vegetariene si chiar pentru bebelusi.
Avantajele administrarii BIO Hrisca
- Hrisca este potrivita pentru meniul fiecarei persoane active deoarece:
- Are un continut moderat de carbohidrati usor digerabili
- Are un continut ridicat de proteine, ceea ce il face ideal pentru sportivi
- Furnizeaza organismului unele dintre cele mai importante minerale - fier, calciu, potasiu, zinc si altele.
- Contine magneziu, care imbunatateste functionarea sistemului nervos si reduce crampele musculare.
- Hrisca este o sursa ideala de carbohidrati pentru persoanele care urmeaza o dieta, sportivi si diabetici.
Mod de preparare
Se fierbe hrisca intr-un raport de 1: 3 (1 parte hrisca la 3 parti apa) timp de aproximativ 10-15 minute. Este gata cand boabele crapa, se umfla si se inmoaie. Spalati si curatati inainte de utilizare.
Ideea pentru o reteta cu BIO BUCKWEAT
Salata proaspata de hrisca
Ingrediente
¾ ceasca de hrisca, nefierte (150g)
1,5 cani de apa (370 ml)
1 lingurita. sare
½ castravete
1 ardei galben mare
1,5 cani de rosii cherry (200g)
4-5 crengute de patrunjel proaspat
1 lingura ulei de masline extravirgin
un praf de piper negru
Instructiuni
Clatiti hrisca si puneti-o intr-o cratita mica cu sare.
Se fierbe hrisca si se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
Scurge-l.
Taiati legumele si condimentati cu ulei de masline.
Adaugati hrisca si condimentati cu sare suplimentara daca este necesar.
Se serveste cald sau rece.
Stii ce este BIO?
Termenii ECO, BIO sau ORGANIC inseamna un produs cu o masa de cel putin 95% ingrediente organice. Restul de 5% este lasat in caz de poluare atmosferica, cum ar fi ploaia acida sau pesticidele aduse de vant de la o proprietate vecina etc. si utilizarea de ingrediente suplimentare (nu ECO), care sunt, de asemenea, definite cu precizie.