Avantajele administrarii fulgilor de ovaz BIO
Faina de ovaz contine:
-Glucide cu digestie lenta
-Vitamine si minerale
-Fibra
-Sunt o sursa excelenta de energie deoarece:
-Sunt absorbite incet si dau o senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp
-Imbunatatiti activitatea sistemului digestiv
-Reglati zaharul din sange
-Faina de ovaz este utilizata pe scara larga atat la prepararea mancarii pentru sportivi, cat si la prepararea delicateselor sanatoase pentru copilul dumneavoastra.
Mod de preparare
Faina de ovaz poate fi consumata ca fulgi de ovaz sau utilizata in produse de patiserie, paine, musli si granola. Clatiti bine inainte de utilizare.
Idee pentru o reteta cu fulgi de ovaz BIO
Clatite rapide de fulgi de ovaz cu nuci
Ingrediente
3 oua
50 de grame de fulgi de ovaz
50 de grame de fructe uscate
50 de grame de nuci zdrobite
1 lingurita. scortisoara
1 lingurita. Miere
Instructiuni
-Se amesteca cele trei oua si se adauga fulgi de ovaz.
-Se amesteca pana se obtine un amestec omogen.
-Adaugati miere, scortisoara si fructe uscate.
-Incalziti o tigaie pentru clatite si, daca este necesar, adaugati o cantitate mica de ulei de cocos pentru a nu se lipi.
-Coaceti uniform pe ambele parti - 3-4 minute.
-Se ia de pe foc si se presara nuci.
-Mananca cat este inca cald si moale.
PS: Daca nu urmati o dieta, puteti raspandi miere sau tahini pe clatita de fulgi de ovaz.
Stii ce este BIO?
Termenii ECO, BIO sau ORGANIC inseamna un produs cu o masa de cel putin 95% ingrediente organice. Restul de 5% este lasat in caz de poluare atmosferica, cum ar fi ploaia acida sau pesticidele aduse de vant de la o proprietate vecina etc. si utilizarea de ingrediente suplimentare (nu ECO), care sunt, de asemenea, definite cu precizie.