Mierea - Un cadou din natura
Mierea este unul dintre cele mai vechi produse alimentare, care a fost folosit din cele mai vechi timpuri. In functie de originea sa, mierea are un gust si o culoare diferita. Poate fi de la translucid la maro inchis. Mierea poate fi monoflorala si poliflora, in functie de faptul ca este extrasa dintr-una sau mai multe specii de plante. Mierea poliflora se obtine simultan din diferite tipuri de plante, asa-numitul „Buchet”. Aceasta este cea mai raspandita specie din Bulgaria.
Beneficii
Mierea are multe proprietati benefice asupra corpului, motiv pentru care este atat de populara. Printre aceste beneficii se numara urmatoarele:
• Protectie imunitara crescuta
• Actiune puternica antibacteriana si antiinflamatoare
• Imbunatateste activitatea inimii si a sistemului digestiv
• Folosit ca indulcitor natural pentru diverse deserturi
• Utilizat in multe produse cosmetice
Mierea este folosita si ca remediu. De secole a fost folosit la prepararea diferitelor unguente si elixire.
Substantele benefice care ofera mierii atatea beneficii pentru sanatate sunt:
• Minerale - calciu, potasiu, magneziu, fosfor si altele
• Aminoacizi - prolina, lizina, arginina si altele
• In cantitati mai mici - vitamine B
Ingrediente
• 400 de grame de alune tahini
• 3-4 linguri. miere Delicios n` Nutritiv
• 2-3 linguri. pudra de cacao
• esenta de vanilie - cateva picaturi
Instructiuni
• Se amesteca tahini cu cacao si se amesteca.
• Adaugati miere.
• Adaugati esenta de vanilie.
• Gusta-l si daca nu este suficient de dulce pentru tine, mai adauga cateva linguri de miere.