Beneficii Zinc Picolinate
- ajuta la mentinerea unui echilibru acido-bazic adecvat
- ajuta la mentinerea metabolismului normal al carbohidratilor
- ajuta la mentinerea functiilor cognitive normale
- ajuta la sinteza corecta a ADN-ului
- ajuta la mentinerea metabolismului normal al macronutrientilor
- contribuie la mentinerea metabolismului normal al acizilor grasi
- ajuta la mentinerea metabolismului normal al vitaminei A
Picolinatul de zinc HAYA LABS (60 capsule) sunt certificate pentru sport. Zincul este esential pentru crestere, functia imuna, metabolismul tes-tosteronului si numeroase alte functii din organism. Zincul este implicat in peste 200 de reactii enzimatice si joaca un rol cheie in expresia genetica, diviziunea celulara si crestere. Studiile clinice demonstreaza ca suplimentarea cu zinc poate creste bunastarea generala si ca are un impact benefic asupra tesutului conjunctiv, precum si asupra sanatatii reproductive si a ochilor. Cu toate acestea, nu toate suplimentele de zinc sunt absorbite eficient de catre organism. Acidul picolinic este un chelator mineral natural produs din aminoacidul triptofan din ficat si rinichi, apoi transportat in pancreas. In timpul digestiei, acidul picolinic este secretat din pancreas in intestinul subtire, unde se leaga de minerale, cum ar fi zincul, pentru a facilita absorbtia mineralului.
Persoanele sensibile la deficienta de zinc includ persoanele in varsta, imuno-compromise, cele cu alimentatie parenterala, victime cu arsuri si sportivi. Niveluri adecvate de zinc sunt necesare pentru a sprijini productia normala a organismului de tes-tosteron, un hormon esential pentru promovarea masei musculare slabe.
Deoarece un sportiv trebuie sa stie ca suplimentele sale sunt de incredere si sunt de incredere, fiecare lot de produs NSF Certificat pentru Sport este testat pentru respectarea revendicarilor de pe eticheta si pentru a asigura absenta a peste 200 de substante interzise de multe organizatii atletice majore, inclusiv stimulanti, narcotice, steroizi, diuretice, agenti beta-2 si agenti de mascare.
Zincul este un element care este unul dintre mineralele esentiale in dieta umana. Acesta joaca un rol semnificativ ca o componenta a zeci de enzime diferite. Se gaseste in principal in produse din carne si oua, stridii, peste sau leguminoase. Studiile sugereaza ca nivelurile scazute de zinc pot reduce sensibilitatea la insulina, dar si nivelurile ridicate de tes-tosteron. Zincul „ne lasa” cel mai adesea corpul cu transpiratie, ceea ce face ca suplimentarea acestui mineral sa fie atat de importanta pentru sportivii care furnizeaza insuficient zinc corpului lor. Deficientele de zinc se pot manifesta in leziunile cutanate, cum ar fi acneea.
Efectul suplimentarii cu picolinat de zinc (ZnPic) la diferite niveluri (0, 30, 60 mg / kg de dieta) asupra cresterii, aportului de furaje, eficientei furajelor si concentratiilor de malondialdehida (MDA), Zn, Cu si Mn si fosfataza alcalina serica A fost evaluata activitatea (ALP) a pastravului curcubeu. Pastravul curcubeu de peste 90 de ani a fost repartizat aleatoriu in 3 grupuri de tratament, cate 2 replici a cate 15 pesti. Pestii au fost hraniti fie cu o dieta bazala, fie cu o dieta bazala suplimentata fie cu 30, fie cu 60 mg Zn / kg de dieta.
Cresterea in greutate corporala, aportul de hrana si eficienta hranei nu au fost influentate in mod semnificativ de suplimentarea dietetica cu picolinat de zinc. Concentratia serica a activitatii fosfatazei alcaline a crescut liniar (P = 0,01), in timp ce concentratiile serice, hepatice si de malondialdehida (MDA) ale corpului au scazut liniar odata cu cresterea suplimentarii dietetice cu ZnPic (P = 0,001). Cresterea suplimentarii dietetice cu zinc a crescut liniar serul (P = 0,01) si concentratiile de Zn din intregul corp (P = 0,05).
Cu toate acestea, concentratiile serice si de Cu si Mn ale intregului corp nu s-au modificat pe masura ce suplimentele alimentare cu ZnPic au crescut. Rezultatele prezentului studiu indica faptul ca suplimentarea cu picolinat de zinc a scazut semnificativ stresul oxidativ la pastravul curcubeu si nu a afectat cresterea sau consumul de furaje.
Esentialitatea zincului a fost stabilita in 1869 pentru plante, in 1934 pentru animale experimentale si in 1961 pentru oameni. Un sindrom de anemie, hipogonadism si nanism a fost raportat la un fermier iranian de 21 de ani, in 1961, care traia cu o dieta de paine neteda, cartofi si lapte. La scurt timp dupa aceea, s-a observat un sindrom similar la adolescentii egipteni care aveau o istorie alimentara similara cu cea a iranienilor, in principal subzistenta cu paine si fasole.
Administrarea de zinc suplimentar sau diete care contin alimente adecvate cu proteine animale a imbunatatit cresterea si a corectat hipogonadismul, in timp ce anemia a raspuns la tratamentul cu fier pe cale orala. Studiile ulterioare au aratat ca sindromul a fost in primul rand rezultatul aportului scazut de zinc din dieta. De la descoperirea deficitului de zinc ca problema de sanatate umana in 1961, interesul pentru aspectele biochimice si clinice ale nutritiei zincului a crescut semnificativ. In aceasta lucrare, analizam functiile biochimice si fiziologice ale zincului, metabolismul incluzand absorbtia, excretia si homeostazia, biodisponibilitatea zincului (inhibitori si potentatori), cerinta umana, grupurile cu risc ridicat, consecintele si cauzele deficitului de zinc, evaluarea starii zincului si strategii de minimizare a deficitului de zinc.
Functii bio-chimice si fiziologice
Desi mecanismele biochimice dependente de zinc in functiile fiziologice au primit un studiu amplu, relatiile clare nu au fost pe deplin stabilite. Zincul este omniprezent in celule, spre deosebire de fier, care este continut in componente celulare definite si are roluri fiziologice definite. Rolul zincului in biologie poate fi grupat in trei clase functionale generale, si anume functii catalitice, structurale si de reglare.
METABOLISM
Absorbtie
Zincul este absorbit in intestinul subtire de un mecanism mediat de purtator. In conditii fiziologice normale, procesele de transport ale absorbtiei nu sunt saturate. Fractia de zinc absorbita este dificil de determinat, deoarece zincul este, de asemenea, secretat in intestin. Zincul administrat in solutii apoase subiectilor de post este absorbit eficient (60-70%), in timp ce absorbtia din dietele solide este mai putin eficienta si variaza in functie de continutul de zinc si de compozitia dietei. In general, 33% este acceptat ca absorbtie medie a zincului la om).
Studii mai recente au sugerat rate de absorbtie diferite pentru diferite grupuri de populatie, in functie de tipul lor de dieta si de raportul molar fitat: zinc. Absorbtia zincului este dependenta de concentratie si creste odata cu cresterea zincului alimentar pana la o rata maxima.
In plus, starea zincului poate influenta absorbtia zincului. Oamenii lipsiti de zinc absorb acest element cu o eficienta crescuta, in timp ce oamenii care urmeaza o dieta bogata in zinc prezinta o eficienta redusa a absorbtiei.
Zincul este eliberat din alimente ca ioni liberi in timpul digestiei. Acesti ioni eliberati se pot lega apoi de liganzi secretati endogen inainte de transportul lor in enterocitele din duoden si jejun. Proteinele specifice de transport pot facilita trecerea zincului prin membrana celulara in circulatia portala. Cu aporturi mari, zincul este, de asemenea, absorbit printr-o cale paracelulara pasiva. Sistemul portal transporta zincul absorbit direct in ficat si apoi eliberat in circulatie sistemica pentru livrarea catre alte tesuturi. Aproximativ 70% din zincul in circulatie este legat de albumina si orice afectiune care modifica concentratia serica de albumina poate avea un efect secundar asupra nivelurilor serice de zinc. Desi, zincul seric reprezinta doar 0,1% din zincul din intregul corp, zincul circulant se rastoarna rapid pentru a satisface nevoile tesuturilor.
Prospect Zinc Picolinate
Dozaj: O capsula.
Capsule in pachet: 60
Mod de administrare: O capsula pe zi.
Compozitie: Zinc Picolinat 30 mg 273% DZR
Ingrediente: Zinc (sub forma de picolinat de zinc).
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.