Beneficii Zinc si Vitamina D3 Immuno C
- functionarea normala a sistemului imunitar (vitamina C, vitamina D3, zinc);
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ (vitamina C, zinc, mangan);
- reducerea oboselii si extenuarii (vitamina C);
- metabolismul energetic normal (vitamina C, mangan);
- procesul de diviziune celulara (vitamina D3, zinc);
- mentinerea functiei normale a sistemului muscular (vitamina D3);
- mentinerea sanatatii sistemului osos (vitamina D3, zinc, mangan);
- formarea normala a tesuturilor conjunctive (mangan).
Vitamina C
Ca un antioxidant puternic, vitamina C a castigat reclama ca un nutrient care va poate ajuta sa va protejati de diferite afectiuni de sanatate. Daca consumati o dieta variata care include suficiente fructe si legume, este putin probabil sa aveti deficit in aceasta vitamina solubila in apa. Cu toate acestea, daca suplimentati, vitamina C cu macese va poate ajuta sa va cresteti aportul de alti nutrienti, nu doar de vitamina C. Cu toate acestea, inainte de a iesi si sa luati o sticla de vitamina C cu macese, discutati cu medicul dumneavoastra despre dozaj. si siguranta, mai ales daca luati medicamente pe baza de reteta.
Vitamina C este un nutrient esential, ceea ce inseamna ca corpul tau nu o poate produce si trebuie sa o obtii din surse externe. Pe langa protejarea celulelor impotriva daunelor oxidative, vitamina C este necesara si pentru a produce colagen si neurotransmitatori si ajuta la metabolismul proteinelor. Adultii au nevoie de 75 pana la 90 de miligrame de vitamina C pe zi.
Este o vitamina solubila in apa, astfel incat corpul dumneavoastra nu stocheaza vitamina C, iar orice exces pe care il obtineti dintr-un supliment este excretat in urina. Acestea fiind spuse, este recomandat sa nu luati mai mult de 2.000 de miligrame de vitamina C pe zi. Prea multa vitamina C poate provoca dureri de stomac sau diaree.
Rolul si beneficiile zincului pentru organism
Zincul, un mineral ce se regaseste in multe enzime ale organismului uman – in rinichi, muschi, prostata, ficat, oase – are mai multe functii in organism. Acesta poate fi obtinut atat din alimente, cat si din suplimente alimentare.
Reglarea proceselor metabolice si a activitatii enzimelor din organism
Zincul se regaseste in toate tesuturile si fluidele corporale – in tot organismul se regaseste o concentratie de pana la 2 grame de zinc. Acesta este o componenta esentiala a unui numar mare de enzime care participa la sintetizarea si metabolizarea carbohidratilor, lipidelor, proteinelor si acizilor nucleici. Zincul este cel care stabileste structura moleculara a componentelor celulare, mentinand astfel buna functionare a organismului. Procesele metabolice sunt reglate de zinc.
Rolul zincului in dezvoltarea celulelor din organism
Zincul contribuie, de asemenea, si la dezvoltarea si multiplicarea celulelor din organism. De aceea, persoanele care sufera de deficit de zinc sunt predispuse imbolnavirii.
Rolul zincului in sinteza insulinei si tes-tosteronului
Zincul contribuie la producerea, stocarea si utilizarea insulinei – hormonul care reduce nivelul de zahar din sange. De asemenea, zincul este un mineral esential implicat in fertilitatea barbatului, asta pentru organismul nu poate produce tes-tosteron decat in prezenta zincului. Zincul inhiba totodata si enzima care converteste tes-tosteronul in estrogen, mentinand astfel tes-tosteronul la cote ridicate in organism.
Intarirea sistemului imunitar bacterian
Organismul are nevoie de zinc pentru a activa celulele T, adica limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai ca sunt responsabile pentru reglarea raspunsului imun, insa totodata ataca si celulele infectate, protejand astfel organismul. Studiile facute in domeniu arata ca zincul intervine in procesele moleculare care determina acumularea de bacterii la nivelul cavitatii nazale. Astfel, acesta are abilitatea de a actiona precum o bariera care impiedica aceasta acumulare.
Efect antioxidant
Zincul actioneaza si precum un agent antioxidant care reduce stresul oxidativ din organism, anuland efectele radicalilor liberi. Carenta de zinc este adesea asociata cu daune majore provocate de stresul oxidativ. Se stie ca stresul oxidativ favorizeaa imbolnavirea si slabeste organismul.
Beneficiile Vitaminei D3 pentru sanatate:
1. Mentine sanatatea oaselor:
Vitamina D3 va face oasele puternice si sanatoase, deoarece regleaza absorbtia calciului si fosforului de catre oase. In plus, aceste doua minerale ofera densitate si rezistenta dintilor si sistemului osos.
2. Vitamina D3 amelioreaza mai multe boli:
Pe langa beneficiile sale de baza pentru sanatate, cercetatorii au descoperit ca vitamina D3 joaca, de asemenea, un rol in minimizarea bolilor cronice. In 2006, concluziile studiului publicate in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane au sugerat ca vitamina D3 ajuta la ameliorarea simptomelor sclerozei multiple, care este o boala invalidanta a sistemului nervos central (creier si maduva spinarii). Un alt studiu publicat in Circulation Journal a dezvaluit ca vitamina D3 scade riscul de boli de inima. In 2010, un alt studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a sustinut ca vitamina D3 reduce dezvoltarea racelii si gripei.
3. Ajuta la reducerea stresului si a depresiei:
Cercetarea a aratat ca vitamina D3 joaca un rol semnificativ in reglarea starii de spirit. In cele din urma, alunga depresia si stresul. Intr-un studiu, persoanele care sufereau de depresie si stres au primit suplimente de vitamina D3 timp de 2 luni. Iar rezultatele au aratat ca au aratat o imbunatatire semnificativa a simptomelor depresiei. Un alt studiu efectuat pe persoane care sufera de fibromialgie (durerile musculo-scheletice duc la oboseala, starea de spirit, probleme de memorie si somn), a aratat ca toti indivizii aveau deficit de vitamina D3.
4. Ajuta la reducerea greutatii corporale suplimentare:
Mai multe studii au aratat ca suplimentarea cu vitamina D3 in dieta ta este eficienta in reducerea kilogramelor in plus prezente in jurul corpului tau. Expertii au sustinut ca persoanele care iau vitamina D3 si calciu in timpul perioadei de slabire reduc mai mult in greutate decat grupul de control. Expertii din domeniul sanatatii considera ca o cantitate suplimentara de vitamina D3 si calciu actioneaza ca un supresor al apetitului in organism. O alta cercetare a concluzionat ca persoanele obeze si supraponderale care iau suplimente arata o imbunatatire a markerilor de risc ai bolilor de inima.
Prospect Zinc si Vitamina D3 Immuno C
Compozitie per capsula:
Vitamina C - 500 mg, calciu - 11 mg, magneziu - 10 mg, potasiu - 10 mg, zinc - 7.5 mg, hesperidin concentrat - 5 mg, rutin - 5 mg, mangan - 0.3 mg, vitamina D3 - 25 mcg.
Mod de administrare:
Cate 1 capsula/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Prezentare:
30 capsule
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.