Beneficii Vitamina B12
• Ajuta digestia
• Suport pentru energie
• Ajuta la mentinerea nivelurilor energetice
• Impiedica pierderea memoriei si reduce riscul bolilor neurodegenerative
• Imbunatateste dispozitia si ajuta sistemul nervos sa functioneze corect
• Sprijina celulele creierului si tesutul nervos
• Joaca un rol in mentinerea sanatatii inimii
• Ajuta la producerea celulelor rosii si la ameliorarea anemiei
Te lupti cu oboseala, niveluri scazute de energie, schimbari de dispozitie si lipsa de concentrare? Acest lucru poate fi un semn ca aveti de-a face cu o deficienta a vitaminei B12. Daca este asa - nu unteti singur. Aproximativ 40% din populatie are un nivel scazut de vitamina B12, ceea ce reprezinta o problema care trebuie abordata deoarece este o vitamina esentiala pentru producerea celulelor rosii si a ADN-ului, fara a mentiona toate beneficiile pe care le ofera vitamina B12.
Methyl B-12 de la Pure Nutrition este o vitamina solubila in apa necesara pentru mentinerea unui sistem nervos sanatos si pentru utilizarea metabolica a grasimilor si proteinelor.
Metil B-12 sustine un sistem vascular sanatos. Intrucat Metil B-12 se gaseste predominant in produsele de origine animala, veganii, vegetarienii sau cei care nu mananca in mod regulat carnea sunt expusi riscului de a dezvolta deficit de Vitamina B-12 si pot beneficia de suplimente.
Ce este Vitamina B 12?
Rolul Vitaminei B-12 in organism.
Vitamina B12 exista de fapt in multe forme si contine cobaltul mineral, motiv pentru care compusii cu vitamina B12 sunt colectiv numiti cobalamine. Doua forme de vitamina B12 care sunt active in metabolismul uman sunt metilcobalamina si 5-deoxiadenosilcobalamina.
Sistemul nervos central beneficiaza de Vitamina B12 in multe moduri importante: ajuta la mentinerea sanatatii celulelor nervoase - inclusiv cele necesare pentru semnalizarea neurotransmitatorilor - si ajuta la formarea acoperirii protectoare a nervilor, numita mantaua de mielina a celulei. Acest lucru inseamna ca, atunci cand nivelurile de vitamina B12 sunt scazute, aproape orice functie cognitiva poate suferi.
Vitamina B12 ajuta de asemenea la digestie si sanatatea inimii, astfel incat o deficienta poate duce la tulburari digestive si la un risc crescut de boli de inima.
Oficiul dietetic al Institutului National de Sanatate (NIH) estimeaza ca undeva intre 1,5% si 15% din populatia din S.U.A. are deficit de vitamina B12. Alte studii, cum ar fi cele publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica in 2000, indica faptul ca acest numar ar putea fi chiar mai mare, pana la 39% din populatie suferind de o deficienta a vitaminei B12.
Vitamina B-12 Beneficii importante
Ma intreb cum functioneaza vitamina B12 ca o vitamina care promoveaza sanatatea? Vitamina B12 functioneaza ca o substanta benefica in urmatoarele moduri:
1. Ajuta la mentinerea nivelurilor energetice
Vitamina B-12 va ajuta metabolismul deoarece este necesar sa transformati carbohidratii in glucoza utilizabila in organism. Glucoza din alimentele cu carbohidrati este folosita ca o forma de energie, de aceea acesta este motivul pentru care persoanele cu deficiente de vitamina B12 au adesea oboseala.
Vitamina B-12 este, de asemenea, necesara pentru semnalizarea neurotransmitatorului, care va ajuta contractarea muschilor si va ofera energie pentru a va deplasa in timpul zilei fara sa va simtiti obositi si sa alergati.
Oamenii se intreaba adesea daca vitamina B 12 este benefica pentru pierderea in greutate. Deoarece deficitul de vitamina B-12 poate duce la oboseala, oboseala cronica si modificari ale dispozitiei si a apetitului, poate fi greu sa pierzi sau sa mentinem greutatea cu aceste simptome. Nu este faptul ca cresterea nivelului de vitamina B12 in monoterapie va va face sa scapati in greutate, insa corectarea unei deficiente va va stimula nivelul de energie si va va reglementa apetitul pentru a va putea continua regimul sanatos.
2. Impiedica pierderea memoriei si reduce riscul bolilor neurodegenerative
O deficienta de vitamina B12 poate provoca tulburari neurologice si psihiatrice. Datorita rolului sau in semnalizarea sanatatii nervoase si a neurotransmitatorilor, vitamina B12 beneficiaza de functia cognitiva si este utilizata pentru a reduce riscul bolilor neurodegenerative, inclusiv boala Alzheimer si dementa.
O revizuire sistematica publicata in Psychogeriatrics International a examinat 43 de studii care investigheaza asocierea vitaminei B-12 si a tulburarilor cognitive sau dementei si 17 studii care au raportat eficacitatea terapiei cu vitamina B12 pentru aceste conditii cognitive. Cercetatorii au descoperit ca nivelurile scazute de vitamina B12 sunt asociate cu boala Alzheimer, dementa vasculara si boala Parkinson. In plus, suplimentele cu vitamina B12 au fost eficiente in corectarea deficientei biochimice si imbunatatirea cunoasterii la pacientii cu deficit preexistent de vitamina B12.
3. Imbunatateste dispozitia si ajuta sistemul nervos sa functioneze corect
Unul dintre beneficiile cele mai cercetate cu vitamina B12 este capacitatea sa de a ajuta la reglarea sanatoasa a sistemului nervos, inclusiv reducerea unor astfel de tulburari de dispozitie precum depresia si anxietatea. Vitamina B12, impreuna cu acidul folic, este necesara ca determinant major al metabolismului cu un singur atom de carbon, care produce compusul numit SAM (S-adenosil metionina). SAM este crucial pentru functia neurologica, care se ocupa de stres si reglementarea dispozitiei.
Vitamina B12 este de asemenea necesara pentru concentrare si procesele cognitive, cum ar fi invatarea, astfel incat o deficienta a vitaminei B12 poate duce la concentrarea dificultatilor si la un risc crescut de tulburari de atentie.
4. Joaca un rol in mentinerea sanatatii inimii
Vitamina B12 ajuta sanatatea cardiovasculara in mai multe moduri, ceea ce este important avand in vedere faptul ca boala cardiaca este in prezent cauza nr. 1 a mortii la nivel mondial. Vitamina B12 ajuta la reducerea nivelurilor ridicate de homocisteina, care este considerat acum un factor major de risc pentru bolile de inima. Homocisteina este un aminoacid, iar nivelurile sale in sange sunt influentate de nivelurile sanguine ale vitaminelor din complexul B, inclusiv de vitamina B12.
Vitamina B12 ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, prin scaderea nivelurilor ridicate de homocisteina in sange. Exista de asemenea unele dovezi ca B12 poate ajuta la controlul colesterolului ridicat si al tensiunii arteriale ridicate. Vitaminele B sunt de asemenea capabile sa controleze bolile aterosclerotice, in care cineva experimenteaza o acumulare periculoasa de placa pe artere.
Prospect Vitamina B12
Mod administrare Vitamina B12:
Ca supliment alimentar, luati 1 comprimat masticabil de 1-2 ori pe zi.
Se mesteca comprimatul masticabil sau se tine in gura pana se dizolva si se inghite.
Compozitie: 1 capsula contine Vitamina B-12 2000 mcg, 80,000% DZR (Methylcobalamin).
Portii: 100 portii.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat.