Beneficii Natural Vitamin B12
- Contribuie la metabolismul normal care produce energie.
- Contribuie la formarea normala a globulelor rosii.
- Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos.
- Contribuie la functia psihologica normala.
- Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
- Are un rol important în procesul de diviziune celulara.
- Contribuie la reducerea oboselii
La fel de speciala precum vitamina B12 este si produsul nostru. În loc sa folosim forme sintetice de cobalamina sau B12 derivate din fermentatia bacteriana, produsul nostru contine vitamina B12 naturala din extract de shiitake.
Folosim shiitake din cultivarea organica controlata, care interzice utilizarea substantelor chimice si a pesticidelor. Acest lucru este relevant mai ales pentru ciupercile precum shiitake, deoarece absorb substante din materialul în care sunt cultivate, inclusiv substante chimice si metale grele.
Avantajul shiitake ca sursa naturala de B12 consta în prezenta unor fitonutrienti suplimentari, precum si a diferitelor forme biologic active de vitamina B12, ceea ce face ca suplimentul nostru sa fie extrem de biodisponibil. Desigur, nu contine aditivi.
Vitamina B12 sau cobalamina nu defineste o singura substanta, ci mai degraba un grup de substante, cuprinzand diferite forme de cobalamina, inclusiv cianocobalamina, metilcobalamina si hidroxicobalamina. Numele de cobalamina deriva din oligoelementul cobalt, care se gaseste în miezul vitaminei.
Dupa absorbtie, cantitati mari de vitamina B12 sunt stocate în ficat; în consecinta, orice reducere a aportului de vitamina B12 poate dura 5-10 ani pentru a se manifesta clinic. O mica proportie (1-5%) de vitamina B12 libera este absorbita din intestin prin difuzie pasiva într-un factor intrinsec (IF) independent proces. Acest lucru sustine utilizarea formularilor orale în locul injectiilor intramusculare pentru deficitul de vitamine.
Mecanismele complexe de absorbtie redau diferite moduri prin care se poate dezvolta deficitul de vitamina B12. În clasica „anemie periculoasa”, cauza este distrugerea autoimuna a celulelor parietale si, prin urmare, afectarea secretiei IF. Desi este o cauza bine cunoscuta a insuficientei de vitamina B12, anemia pernicioasa reprezinta acum o minoritate din toate cazurile. Deficitul de vitamina B12 apare, de asemenea, din aportul alimentar slab la pacientii subnutriti, cum ar fi varstnicii, si cu exces de alcool.
În ciuda „dependentei” de administrarea intramusculara, se acumuleaza dovezi ca terapia cu cobalamina orala poate fi la fel de eficienta. Atata timp cat acum 60 de ani, identificarea mecanismului alternativ independent de IF pentru absorbtia vitaminei B12 a dus la descoperirea ca, daca s-au dat doze suficient de mari, în intervalul de 100-100.000 μg (desi doar 1% din cianocobalamina a fost absorbita) , a fost suficient sa se furnizeze necesarul zilnic. Mai recent, Andrès si colab. Au demonstrat eficacitatea cobalaminei orale în ameliorarea atat a manifestarilor biochimice cat si clinice ale deficitului de vitamina B12 în doua studii separate. Ameliorarea durabila a nivelurilor serice de cobalamina a fost observata dupa administrarea zilnica de cianocobalamina orala 2.000 μg, care, la urmarirea de patru luni, a dus la niveluri serice chiar mai mari decat cele generate ca raspuns la terapia parenterala. În plus, o proportie similara de subiecti a demonstrat îmbunatatirea simptomelor neurologice, cum ar fi parestezii bilaterale si ataxie, în ambele grupuri (22% în bratul oral vs 27% în bratul intramuscular). Un studiu conceput în mod similar, realizat de Castelli si colab, a produs rezultate comparabile cu furnizarea de 1.000 μg pe cale orala pe zi. Avantajele evidente ale terapiei orale sunt comoditatea pacientului, reducerea costurilor asistentei medicale pentru administrarea injectiilor, precum si reducerea riscului de sangerare la cei care pot fi anticoagulati.
Recente orientari BCSH recomanda faptul ca, desi nu este adecvat pentru ameliorarea anemiei pernicioase, cobalamina orala poate fi considerata o optiune pentru mentinerea sau corectarea deficitului asimptomatic de vitamina B12. Mai mult, BCSH sugereaza, de asemenea, ca doza mica (50 μg) de cobalamina orala poate fi prescrisa pentru FBCM.
Exista dovezi crescande ca nivelurile crescute de vitamina B12 din ser sunt o constatare obisnuita (valori variate de la 350 la 1.200 pmol / l), cu o prevalenta de pana la 14% la pacientii spitalizati îndrumati pentru masurarea vitaminei B1228 si chiar pana la 50% din persoanele în varsta pacienti internati. O crestere a nivelului seric al vitaminei B12 poate aparea din cresterea aportului oral sau parenteral, scaderea absorbtiei de catre ficat sau rinichi, eliberare mai mare din celule (în special hepatocite) sau cresterea sintezei transcobalaminelor de catre hepatocite sau granulocite.
În ultimul deceniu, a existat un interes semnificativ în utilizarea cobalaminei ca marker al mortalitatii, deoarece studiile au demonstrat o asociere între nivelurile ridicate de vitamina B12 si mortalitatea la pacientii în varsta spitalizati, precum si la cei admisi la terapie intensiva.
Înca o data, acestea sunt constatari preliminare care necesita validare în studii bune înainte de acceptarea pe scara larga.
Prospect Natural Vitamin B12
Mod de administrare: Luati 1 capsula zilnic cu suficienta hrana si lichid
Compozitie: Shiitake Extract - 100 mg
*Din care Vitamina B12 100 mcg 4000% DZR.
Nutrienti speciali: Vitamina B12
Tipul ingredientelor: Vitamine
Transport Greutate: 0,03 Kg
Continut: 8,70 g
Ingrediente: Shiitake * extract de corp fructifer (Lentinula edodes), coaja de capsula (hidroxipropil metilceluloza) * din agricultura ecologica controlata
Nota:
Doza recomandata nu trebuie depasita. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dieta echilibrata si variata si un stil de viata sanatos. A nu se lasa la îndemana copiilor. A se pastra într-un loc racoros, uscat si întunecat.