Beneficii Biotina
• Promoveaza sanatatea pielii, parului si a unghiilor
• Suprima inflamatia si poate atenua tulburarile alergice
• Este necesara pentru un sistem imunitar sanatos
• Sustine sistemul nervos
• Promoveaza functia creierului
• Poate ajuta la un risc mai mic de boli de inima
• Poate fi benefica pentru diabetul de tip 2
• Este necesara pentru metabolismul energetic
• Tranforma alimentele in energie
• Sustine sanatatea glandelor sexuale
Vitabay Biotina are o doza mare (10.000 mcg pe tableta) si este disponibila intr-un ambalaj conventional pentru 6 luni. Biotina este, de asemenea, cunoscuta sub numele de vitamina B7 si, astfel, apartine complexului de vitamina B. Ca o vitamina B solubila in apa, biotina este una dintre vitaminele esentiale.
Beneficii importante pentru sanatate ale Biotinei:
1) Biotina este necesara pentru metabolismul energetic
Este o coenzima pentru carboxilazele, enzimele care ajuta la metabolizarea grasimilor, a proteinelor si a carbohidratilor pentru producerea de energie. Aceste enzime sunt esentiale pentru urmatoarele procese:
-Gluconeogeneza, calea metabolica care produce glucoza din surse non-carbohidrati, inclusiv aminoacizii.
-Producerea energiei celulare.
-Utilizarea aminoacizilor cu catena ramificata (de exemplu, leucina, izoleucina si valina) pentru producerea si energia neurotransmitatorilor.
-Sinteza si defalcarea acizilor grasi pentru energie.
-Eliberarea insulinei.
Nivelurile necorespunzatoare de biotina în organism pot incetini metabolismul, ceea ce duce la oboseala, probleme digestive si crestere in greutate.
2) Biotina poate fi benefica pentru diabetul de tip 2
Ajuta la scaderea nivelului zaharului din sange prin cresterea productiei de insulina, cresterea absorbtiei de glucoza in celulele musculare si stimularea glucokinazei, o enzima in ficat care promoveaza sinteza glicogenului. Suplimentarea zilnica a biotinei a scazut concentratiile de zahar din sange pe cale nedorita cu aproximativ 45% in medie la pacientii cu diabet zaharat de tip 2. In plus, sa demonstrat ca dozele mari imbunatatesc simptomele neuropatiei diabetice, o afectiune a leziunilor nervoase frecvent expuse la pacientii diabetici.
3) Biotina poate ajuta la un risc mai mic de boli de inima
Este necesara pentru metabolizarea normala a grasimilor, care este esentiala pentru mentinerea sanatatii inimii si a vaselor sanguine. In combinatie cu cromul, biotina poate contribui la reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiace prin cresterea nivelurilor lipoproteinelor cu densitate ridicata (HDL) si scaderea nivelurilor lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL), in special la pacientii diabetici cu afectiuni cardiace. Dozele farmacologice de biotina (15000 mcg / zi) sunt de asemenea eficiente in scaderea concentratiilor de trigliceride din sange la pacientii cu niveluri crescute ale trigliceridelor.
4) Biotina promoveaza functia creierului
Este necesara pentru formarea tegumentului mielin, o substanta grasa care inconjoara nervii si faciliteaza conducerea impulsului nervos. Ca atare, deficitul de biotina poate intarzia mielinizarea.
Scleroza multipla este o tulburare autoimuna caracterizata prin afectarea si pierderea mielinei. Avand in vedere rolul sau in sinteza acizilor grasi si productia de energie (ambele sunt necesare pentru repararea mielinei si supravietuirea axonala), sa propus ca biotina sa poata fi eficienta in limitarea sau inversarea sclerozei multiple.
De fapt, unele studii au constatat ca tratamentul cu doze mari de biotina a reusit sa inverseze progresia bolii si sa amelioreze simptomele la pacientii cu scleroza multipla progresiva.
5) Biotina este necesara pentru un sistem imunitar sanatos
Este necesara pentru dezvoltarea celulelor albe din sange si deficienta acesteia este legata de afectarea functiei imunitare si de cresterea riscului de infectie. Aceasta creste productia de citokine Th1, cum ar fi IL-1 β si IFN-γ, care sunt esentiale pentru provocarea unui raspuns imun pentru ameliorarea infectiilor bacteriene si virale.
Nivelurile necorespunzatoare sunt asociate cu scaderea sintezei anticorpilor, degradarea celulelor T si cu cantitati mai mici de celule splenice si celule T atat la animale, cat si la oameni. Ratele scazute de proliferare celulara in timpul deficientei biotinei pot reprezenta unele dintre aceste efecte adverse asupra functiei imunitare.
O deficienta a biotinidazei, o enzima care ajuta la reciclarea biotinei, este asociata cu candidoza vaginala cronica si este tratabila cu suplimentarea cu biotina. Deoarece 1 din fiecare 123 de persoane este considerat a fi deficit de biotinidaza, femeile cu candidoza vaginala cronica pot fi receptive la tratamentul cu biotina.
6) Biotina suprima inflamatia si poate atenua tulburarile alergice
Cercetarile efectuate pe modele de soarece si celule albe din sange uman indica faptul ca deficienta de biotina poate creste productia de citokine proinflamatorii si agraveaza conditiile inflamatorii. La soarecii cu deficit de biotina cu alergii la nichel, suplimentarea cu biotina a redus productia de citokine proinflamatorii si o inflamatie alergica imbunatatita, sugerand un potential efect terapeutic al biotinei impotriva bolilor inflamatorii si alergice la om. Aceasta poate fi un rezultat al scaderii activitatii NF-kB, care este activata in timpul deficientei de biotina.
7) Biotina promoveaza sanatatea pielii, parului si a unghiilor
Deficitul de biotina este legat de o serie de afectiuni ale pielii, incluzand dermatita seboreica (capacul leaganului) si eczema. Acest lucru poate fi legat de rolurile biotinei in sinteza si metabolizarea acizilor grasi, care este esentiala pentru sanatatea pielii.
Celulele pielii sunt in mod particular dependente de productia de grasimi, deoarece necesita o protectie suplimentara impotriva deteriorarii si pierderii de apa din expunerea constanta in aer liber. Nivelurile necorespunzatoare de biotina pot duce, de asemenea, la caderea parului, care este reversibila cu suplimente. Desi unele studii au descoperit ca biotina promoveaza cresterea parului la femeile cu par diluant, exista dovezi minime pentru a sustine cresterea parului la indivizi sanatosi. Poate imbunatati calitatea unghiilor fragile, cu pacientii afectati prezentand unghii mai ferme, mai dure si mai groase dupa tratament.
Prospect Biotina
Mod administrare: Luati 1 capsula zilnic cu suficient lichid dupa masa.
Compozitie:
Biotina (Vitamina B7 - Vitamina H) - 10.000 mcg (20.000% DZR).
Nota: cantitatea de consum specificata nu trebuie depasita. Suplimentele dietetice nu reprezinta un substitut pentru o dieta echilibrata si variata si pentru un stil de viata sanatos. A nu se lasa la indemana copiilor. A se pastra la rece si la uscat. Atentie sporita pentru femeile insarcinate.