Beneficii Extract Usturoi Negru:
- Îmbunătățește funcția imunitară
- Protejati ficatul de deteriorarea alcoolului
- Niveluri ridicate de antioxidanți
- Îmbunătățirea nivelului de colesterol
- Reduce inflamația
Ce este usturoiul negru?
Usturoiul alb devine Usturoiul Negru în urma unui proces de fermentare de o lună, sub încălzire și umiditate strict controlate. Rezultatele acestui proces foarte specifice sunt o textură moale, de tip jeleu, care nu are miros și are un gust similar cu smochinele.
Din punct de vedere nutrițional, Usturoiul Negru are un conținut similar de alicină, ingredientul activ din Usturoiul Alb care își dă beneficiile, dar fără miros. În plus, Usturoiul Negru este bogat în aminoacizi și are aproape dublul cantității de antioxidanți în comparație cu Usturoiul Alb. Dar aceasta nu este întreaga poveste.
Usturoiul negru conține, de asemenea, un compus suplimentar foarte specific numit S-Allycysteine (SAC) în concentrații foarte mari, în comparație cu Usturoiul Alb, care este solubil în apă și astfel se absoarbe ușor în corp. S-Allylcysteine s-a dovedit că ajută la absorbția alicinei. Acest lucru face ca Usturoiul Negru să fie mult mai eficient decât Usturoiul Alb pentru toate beneficiile menționate mai sus și, în plus, este bine tolerat de sistemul digestiv, astfel încât șansa de suferință gastrică să fie minimizată.
Usturoiul este o plantă care a jucat un rol important în multe rețete tradiționale, precum și din punct de vedere medicamentos timp de secole și este apreciată pentru o varietate de efecte. Usturoiul negru conține mai mulți compuși antioxidanți prin procesul său de fermentare și, prin urmare, este mai puternic și mai eficient.
Beneficii imortante ale extractului de usturoi negru:
1. Îmbunătățește funcția imunitară
Usturoiul, în general, ajută la stimularea sistemului nostru imunitar datorită proprietăților sale antivirale, antifungice, antibacteriene și antiparazitare decât germenii de luptă.
2. Protejati ficatul de deteriorarea alcoolului
Chiar dacă ficatul se poate proteja singur, prea mult alcool îl poate deteriora permanent.
Dacă suferiți de boli hepatice, există speranță. Oamenii de știință au avut rezultate pozitive folosind usturoiul negru îmbătrânit pe rozătoare pentru a reduce inflamația și, eventual, inversarea daunelor cauzate de alcoolul asupra ficatului.
3. Niveluri ridicate de antioxidanți
Un studiu din 2009 a arătat că usturoiul negru avea mai mulți antioxidanți decât usturoiul alb. Iar o dietă care a avut 5% usturoi negru va îmbunătăți rezistența la insulină. Aceiași antioxidanți protejează, de asemenea, celulele de deteriorarea și întârzierea semnelor de îmbătrânire.
Un alt studiu a dezvăluit că usturoiul negru avea de două ori nivelul antioxidant decât usturoiul alb. Se pare că procesul de fermentare a dublat numărul de antioxidanți. Alte studii au spus de 25 de ori mai multă putere.
4. Îmbunătățirea nivelului de colesterol
Dacă aveți colesterol ridicat, știți cât de vital este echilibru HDL și LDL. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă mențineți HDL sau colesterolul bun și să mențineți LDL sau colesterolul rău. Menținerea acestor două la niveluri optime este esențială pentru a reduce riscul de boli de inimă.
Usturoiul negru a fost supus unor cercetări pentru a testa dacă ar putea ajuta oamenii cu probleme de colesterol. Un astfel de studiu a fost făcut în Coreea în 2014, iar rezultatele arată că luarea unui extract de usturoi negru timp de 12 săptămâni poate crește HDL (sau colesterolul bun) și scade LDL (sau colesterolul rău). De asemenea, ajută la scăderea lipoproteinei B din lipidele din sânge, care este un indicator fiabil al bolilor de inimă.
Un alt studiu realizat la Penn State University a dezvăluit că S-alil cisteina (sau SAC) din usturoi a inhibat sinteza de colesterol.
5. Reduce inflamația
Multe dintre beneficiile usturoiului negru provin din conținutul ridicat de compuși activi. Cercetările au arătat că acesta conține până la 100 de compuși activi. Unul dintre acești compuși este S-alil cisteina, un celebru agent antiinflamator.
6. Protectie de alergii
Într-un studiu realizat la Universitatea Națională Chungnam din Daejeon, Coreea a dezvăluit că extractul de usturoi negru ar putea descuraja gene care provoacă inflamații și reacții alergice. Dar acest experiment a fost făcut pe șobolani, așa că nu știm dacă este la fel de eficient pentru oameni.
Prospect Extract de usturoi negru:
Mod de administrare: Luați 1 capsulă zilnic cu alimente și lichide suficiente.
Ingrediente: Extract de bulb de usturoi negru 10: 1 (Allium sativum), capsulă (hidroxipropil metilceluloză)
Extract de usturoi negru: 600 mg/capsula, echivalent cu 6.000 mg (6 grame) de usturoi negru.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.