Beneficii Shiitake
- minimizeaza obezitatea,
- sustine functia imuna,
- sustine sanatatea cardiovasculara,
- contine proprietati antimicrobiene,
- imbunatateste energia si functia creierului,
- ofera vitamina D,
- promoveaza sanatatea pielii,
- sustine sanatatea digestiva si intestinala.
Ce este Shiitake
Shiitaké Bio este un supliment alimentar pe baza de ciuperci negre. Folosit mai ales in Asia, acum ajunge din ce in ce mai mult in Europa. Consumat ca aliment pentru gustul sau pronuntat, poate fi folosit si ca supliment alimentar pentru proprietatile sale nutritive si impactul asupra sanatatii umane. Formulat numai din shiitake cultivat organic, suplimentul nostru organic Shiitake este potrivit pentru toate tipurile de oameni si nu contine alergeni.
O ciuperca originara din Japonia, shiitake isi ia numele din japoneza si inseamna „ciuperci care cresc pe...”. Aceasta denumire provine de la modul sau de dezvoltare deoarece creste preferential pe o specie de copac, foarte apropiata de stejar. Are piciorul alb surmontat de o palarie maro deschis, cu nervuri sau patat de alb. Shiitake este a doua cea mai cultivata ciuperca din lume. Se poate cultiva pe busteni, intr-un mediu umed, intr-un loc in care lumina si temperatura sunt foarte controlate.
Aceasta ciuperca este folosita mai ales in bucataria asiatica, pentru gustul ei foarte pronuntat. Poate fi consumat fiert sau sub forma uscata, apoi rehidratat. In acest caz, gustul este apoi mai puternic si da aroma preparatelor care il contin.
A fost folosit de multi ani de catre asiatici pentru beneficiile sale pentru sanatate. Este cunoscut in principal pentru marea sa valoare nutritiva, inclusiv pentru vitamine si minerale.
Face obiectul mai multor studii stiintifice pentru a cunoaste toate beneficiile sale asupra organismului uman. Mecanismele de actiune sunt in special mult studiate pentru a intelege modul in care shiitake intervine asupra organismului.
Shiitake organic este un produs care contine doar pudra de shiitake, pentru a oferi organismului tau toate beneficiile acestei ciuperci si a obtine cele mai bune efecte posibile.
Beneficii
1. Minimizeaza obezitatea
Anumite componente ale ciupercii shiitake au efecte hipolipidemice (de reducere a grasimilor), cum ar fi eritadenina si b-glucanul, o fibra alimentara solubila care se gaseste si in orz, secara si ovaz. Studiile au raportat ca b-glucanul poate creste starea de satietate, poate reduce aportul de alimente, intarzie absorbtia nutritiei si poate reduce nivelurile plasmatice de lipide (grasimi).
Un studiu din 2011 publicat in Journal of Obesity a examinat efectele ciupercilor shiitake asupra profilurilor lipidelor plasmatice, dispozitiilor grasimilor, eficientei energetice si indicelui de grasime corporala. Sobolanii au fost hraniti cu o dieta bogata in grasimi pentru o perioada de sase saptamani.
Cercetatorii au descoperit efecte semnificative ale interventiei dietetice asupra cresterii in greutate corporala. Sobolanii care au urmat o doza mare de dieta cu ciuperci shiitake (care a implicat adaugarea de pudra de ciuperci la o dieta bogata in grasimi) au avut cresteri cu 35% mai mici in greutate decat sobolanii care au urmat diete cu ciuperci shiitake scazute si medii. Sobolanii care urmau dieta cu ciuperci shiitake cu doze mari au avut, de asemenea, mase totale de grasime semnificativ mai mici si au avut o tendinta de acumulare mai mica de grasime.
Cercetatorii au concluzionat sugerand ca ciupercile shiitake pot ajuta la minimizarea cresterii in greutate corporala, a depunerilor de grasime si a triacilglicerolilor plasmatici atunci cand sunt adaugate la o dieta bogata in grasimi. Acest lucru incurajeaza efortul de a continua studiile umane care examineaza eficacitatea ciupercilor shiitake pentru minimizarea obezitatii si a tulburarilor metabolice asociate.
2. Sustine functia imuna
Ciupercile au capacitatea de a intari sistemul imunitar si de a combate multe boli prin furnizarea de vitamine, minerale si enzime importante. Un studiu din 2015 publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie a evaluat 52 de barbati si femei sanatosi, cu varsta cuprinsa intre 21 si 41 de ani, pentru a determina daca ciupercile shiitake ar putea imbunatati functia imunitara umana. Studiul a implicat un studiu de grup paralel de patru saptamani care a implicat participantii care consumau fie cinci, fie 10 grame de ciuperci zilnic.
Rezultatele sugereaza ca consumul de ciuperci a imbunatatit functia efectorului celular si a imbunatatit imunitatea intestinala. S-a inregistrat si o reducere a inflamatiei din cauza consumului de ciuperci.
3. Sustine sanatatea cardiovasculara
Ciupercile Shiitake au compusi steroli care interfereaza cu productia de colesterol in ficat. De asemenea, contin fitonutrienti puternici care ajuta la impiedicarea celulelor sa se lipeasca de peretii vaselor de sange si sa formeze acumularea placii, ceea ce mentine tensiunea arteriala sanatoasa si imbunatateste circulatia.
Un studiu realizat la Universitatea Tohoku din Japonia a constatat ca ciupercile shiitake au minimizat cresterea tensiunii arteriale la sobolanii hipertensivi. Hranirea Shiitake a dus la o scadere a colesterolului VLDL si HDL, in timp ce hranirea cu ciuperci maitake a determinat o scadere numai a colesterolului VLDL.
4. Contine proprietati antimicrobiene
Un studiu din 2011 de la UCL Eastman Dental Institute din Londra a testat efectele antimicrobiene ale shiitake asupra gingivitei, o boala care poate fi minimizata care implica inflamarea gingiilor din cauza formarii unui biofilm microbian la marginea gingivale. Eficacitatea ciupercilor shiitake a fost comparata cu cea a componentului activ din apa de gura principala pentru gingivita, care contine clorhexidina.
5. Imbunatateste energia si functia creierului
Ciupercile Shiitake sunt o sursa excelenta de vitamine B, care ajuta la sustinerea functiei suprarenale si transforma nutrientii din alimente in energie utilizabila. S-a dovedit ca ajuta la echilibrarea hormonilor in mod natural si sa treaca prin ceata creierului pentru a mentine concentrarea pe tot parcursul zilei – chiar si a imbunatati performanta cognitiva.
Milioane de americani nu folosesc una sau mai multe dintre vitaminele B, ceea ce provoaca scaderi de energie, efecte nesanatoase ale celulelor sanguine si suprarenale si gandire ceata. Adaugarea de ciuperci shiitake in dieta dumneavoastra va poate oferi un plus de vitamine B de care aveti nevoie pentru a evita o deficienta.
6. Ofera vitamina D
Desi vitamina D se obtine cel mai bine de la soare, ciupercile shiitake pot oferi si o cantitate decenta din aceasta vitamina esentiala. Vitamina D este importanta pentru sanatatea oaselor, precum si pentru reducerea riscului de boli de inima si diabet. De asemenea, este vital pentru absorbtia si metabolismul calciului si fosforului.
Cercetarile indica faptul ca obtinerea unui aport suficient de vitamina D ajuta, de asemenea, la reglarea si sustinerea sistemului imunitar, la mentinerea greutatii corporale sanatoase, la mentinerea functiei creierului pe masura ce imbatranesti, la reducerea severitatii simptomelor de astm, la reducerea riscului de aparitie a artritei reumatoide la femei si la reducerea riscul de a dezvolta scleroza multipla. Ciupercile, precum si somonul salbatic, lactatele crude si ouale sunt cele mai bune alimente bogate in vitamina D.
7. Promoveaza sanatatea pielii
Atunci cand seleniul este luat cu vitaminele A si E, poate ajuta la reducerea severitatii acneei si a cicatricilor care pot aparea ulterior. O suta de grame de ciuperci shiitake contin 5,7 miligrame de seleniu, ceea ce reprezinta 8% din valoarea ta zilnica.
Intr-un studiu deschis, 29 de pacienti au primit 0,2 miligrame de seleniu si 10 miligrame de succinat de tocoferil pentru acneea lor de doua ori pe zi, timp de sase pana la 12 saptamani. 8. Sustine sanatatea digestiva si intestinala
Studiile indica faptul ca fibrele gasite in ciupercile shiitake pot sustine sanatatea digestiva si intestinala. Se stie ca inhiba inflamatia in intestin, care este esentiala pentru mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Dupa cum stim, sanatatea intestinala este, de asemenea, asociata cu sanatatea sistemului imunitar si bunastarea mentala. Este esential sa tinem la distanta inflamatia din tractul digestiv pentru a obtine o sanatate optima.
Prospect Shiitake
Consumul recomandat: adăugați 1 gram (2x 1 lingură) la 150-200 ml de cafea, ceai sau băutura preferată și amestecați bine. Consumați de două ori pe zi. Nu este recomandat să adăugați produsul în apă clocotită.
INGREDIENTE : Extract uscat din pericarp Lentitula edodoes (Berk.) PeglerDER 10: 1
- Nu depășiți doza zilnică recomandată.
- A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente.
- Un supliment alimentar nu poate fi utilizat ca substitut al unei diete variate.
- Menținerea unui stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată sunt esențiale pentru o stare de sănătate bună.
- Nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează.
CONDIȚII DE DEPOZITARE
A se păstra într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei, într-un loc uscat, la adăpostul copiilor mici. Protejați de umiditate și lumină.
ATENTIE:
Suplimentele alimentare nu pot fi folosite ca substitut pentru o dietă variată. Nu uitați că numai un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și mențin o stare bună.
Nu depășiți porțiile recomandate pentru consumul pe parcursul zilei. Produsul nu poate fi utilizat de persoanele care sunt alergice la oricare dintre ingredientele sale. A nu se păstra la îndemâna copiilor mici. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei, în recipiente bine închise.
Nu folosiți un supliment alimentar ca înlocuitor al unei alimentații variate și echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.
Termen de valabilitate: data și numărul lotului se află pe partea laterală / inferioară a ambalajului.
Greutate netă: 50g