Siliciu Oganic, Siliciu Bio, Siliciu Organic din Bambus
Siliciu Organic Beneficii
- Are un efect de intinerire asupra organismului
- Sustine un țesut conjunctiv stabil si elastic
- Ofera un aspect mai tanar al pielii, ferm si neteda
- Imbunatateste structura cartilajului, pielii, parului si unghiilor
- Un foarte bun ajutor pentru întărirea oaselor
- Scade riscul de arterioscleroză
Siliciu Organic este foarte important pentru organismul uman, ajuta in primul rand la metabolimul tesutului conjunctiv din oase si cartilaj.
Siliciu Organic nu poate fi produs de catre cormul uman, de aceea trebuie absorbit din alimentatia zilnica. Exatrasul de Siliciu Organic din bambus si urzica aduce organismului un aport pentru sustinerea bunei functionari al oaselor si cartilajului.
Siliciu Organic Prospect
Compozitie: Extras Bambus Tabashir-100 Mg bogat in Siliciu Organic, din care Siliciu Organic reprezinta 75 mg.
Extract frunze urzica-100 Mg.
Mod aministrare: 2 capsule/zi.
Siliciu Organic contraindicatii
Acesta nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii și la pacienții cu boli de piele, cum ar fi onicomicoza. A nu se mânca ridichi și alimente cu gust acru și picant în timpul medicatie.
Ce este Siliciu Organic?
Siliciul este foarte necesar corpului nostru, deoarece el face oasele mai puternice si minimizeaza osteoporoza, alaturi de calciu si vitamina D. In organism se gaseste mai mult siliciu decat calciu si fier.
Siliciul este un element esential pentru structura tesutului conjunctiv, care se gaseste in tot corpul: muschi, piele, cartilaj, oase, tendoane, articulatii, vase de sange.
Orezul, capsunile, salata verde, ovazul, castravetii, avocado si alte legume si fructe de culoare verde inchis pe care le mancam produc dioxid de siliciu. Insa, continutul de siliciu din aceste surse alimentare nu este suficient pentru aportul zilnic recomandat.
Siliciul contine Extras Bambus Tabashir si Extract frunze urzica si are rolul de a curata organismul de toxine, paraziti si bacterii.
S-a demonstrat ca siliciul ajuta la cresterea colagenului in oase si piele.
Tesutul conjunctiv care ii da elasticitate pielii este colagenul, el minimizeaza ridurile si liniile de varsta, mentine pielea sanatoasa, moale, neteda si tanara.
Siliciul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente metode de pierdere in greutate, aducand si multe alte beneficii. El interactioneaza cu alti nutrieni si minerale, crescand starea generala de sanatate.
Beneficii Siliciu Organic
Cele mai importante beneficii sunt:
- minimizeaza ateroscleroza;
- amelioreaza boala Alzheimer;
- intareste oasele;
- ofera stralucire pielii;
- intareste firul de par;
- imbunatateste circulatia sangelui;
- creste mucoasa in timpul deshidratarii;
- minimizeaza alopecia si ateroscleroza.
Deficienta Siliciu Organic, Simptome
Fiind strans legata cu tesuturile conjunctive, simptomele lipsei de siliciu sunt: fragilitatea unghiilor, subtierea parului, formarea de riduri, imbatranirea generala a pielii, dezvoltarea slaba a oaselor.
Efecte secundare Siliciu Organic
Administrarea de siliciu pe o perioada de timp mai lunga poate duce la pierderea de alte vitamine importante din organism. Siliciul contine o enzima numita thiaminese, care distruge alta vitamina numita tiamina sau vitamina B1. Deficitul de tiamina are urmari ca: pierderea controlului muscular sau paralizie. Suplimentele de siliciu pot provoca urinare excesiva, in special la oamenii care au edem.
Administrarea suplimentelor de siliciu prea mult timp poate duce la probleme renale. Trebuie luata o cantitate mica de siliciu, atat cat este necesar organismului.
Surse naturale de siliciului
Extractul de bambus este pricipala sursa de obtinere a siliciului; planta contine aproximativ 70% siliciu. Extractul de bambus este o substanta foarte concentrata, obtinuta din planta cu acelasi nume. El este o sursa regenerabila, deoarece poate fi recoltata durabil si reprezinta o alegere ecologica in sanatate si frumusete.
Extractul de bambus este folosit in produsele cosmetice pentru unghii, par si piele. Fiind unul dintre cele mai populare suplimente de frumusete, adesea il veti gasi in sampoane, sapunuri, balsamuri si multivitamine.
Cel mai mult siliciu in organism avem cand suntem tineri, odata cu inaintarea in varsta nivelul lui scade, de aceea trebuie sa ne asiguram ca acesta sa fie suficient in corpul nostru. Extractul de bambus are proprietati anti-imbatranire, de aceea el este folosit in preparare produselor cosmetice destinate diminuarii imbatranirii.
Expertii au demonstrat ca femeile cu pielea afectata de soare, dupa ce au luat 10 mg de siliciu in fiecare zi, au pielea mai elastica, mai neteda, mai sanatoasa. De asemenea, parul si unghiile lor au devenit mai putin fragile.
Urzica este o alta planta care contine siliciu. Un studiu efectuat de Universitatea din Budapesta, a aratat ca urzica este un atioxidant foarte bun si anti-apoptice pentru supravietuirea celulelor creierului. Urzica este o planta medicinala. Contine vitamina A, C si E, calciu, fier, siliciu. Este utilizata in tratarea afectiunilor hepatice, reumatice si artritice; in minimizarea anemiei, alergiilor si bolilor de rinichi. Datorita continutului bogat de minerale alcaline, siliciu si fier, ea este considerata a fi cea mai buna planta care purifica sangele.
Coada-calului este o sursa de provenienta a siliciului. Siliciul ajuta la intarirea oaselor, de aceea cercetatorii recomanda ameliorarea osteoporozei cu coada-calului. Ea este, de asemenea, folosita ca un diuretic si ca ingredient in unele produse cosmetice. Tulpina si frunzele (fie proaspete sau uscate) sunt elementele plantei folosite in scopuri medicinale.
- Alte surse importante de siliciu sunt: mere, cereale, morcovi, ceapa, arahide, varza cruda, castraveti, peste, dovleac, ovaz, cereale neprocesate, portocale si migdale. De asemenea, se gaseste in apa dura.