Beneficii Immunity Formula
- sustine sistemul imunitar
- promoveaza starea generala de sanatate
- bogat de vitamine si minerale
- asigura o mai buna sanatate a ochilor
- articulatii sanatoase ale oaselor
- produs ce contine ingrediente naturale
Exista doua tipuri de imunitate in a protejarea organismului; innascuta si de adaptare. Imunitatea innascuta ofera prima bariera impotriva microorganismelor si este prezenta la nastere. Pielea, mucusul, si acizii din stomac sunt exemple de imunitatea innascuta, care pastreaza germenii nedoriti, virusii, bacteriile si parazitii din tesuturile vulnerabile. Imunitatea adaptiva este dobandit de-a lungul vietii, cum ar fi dupa vaccinare sau in lupta cu succes cu o infectie.
Simptomele de scaderea functiei imune includ raceli frecvente si gripe, infectii parazitare recurente, infectii. Factorii dietetici si sanatate afecteaza, de asemenea, functia imunitara. De exemplu, toate formele de zahar interfereaza cu capacitatea celulelor albe de a distruge bacteriile, studiile sugereaza ca dietele bogate in zahar (zahar de masa) afecteaza sistemul imunitar. Consumul de alcool, inclusiv consumul moderat, de asemenea, interfereaza cu apararea imunitara.
Vitaminele si mineralele sunt micronutrienti necesari organismului pentru a indeplini o serie de functii normale. Cu toate acestea, acesti micronutrienti nu sunt produsi in corpul nostru si trebuie sa provina din alimentele pe care le consumam.
Vitaminele sunt substante organice care sunt in general clasificate fie ca liposolubile, fie ca solubile in apa. Vitaminele liposolubile (vitamina A, vitamina D, vitamina E si vitamina K) se dizolva in grasimi si tind sa se acumuleze in organism. Vitaminele solubile in apa (vitamina C si vitaminele din complexul B, cum ar fi vitamina B6, vitamina B12 si folatul) trebuie sa se dizolve in apa inainte de a fi absorbite de organism si, prin urmare, nu pot fi pastrate. Orice vitamine solubile in apa neutilizate de organism se pierd in principal prin urina.
Mineralele sunt elemente anorganice prezente in sol si apa, care sunt absorbite de plante sau consumate de animale. Desi probabil sunteti familiarizati cu calciu, sodiu si potasiu, exista o serie de alte minerale, inclusiv urme minerale (de exemplu, cupru, iod si zinc) necesare in cantitati foarte mici.
O dieta care include o multime de fructe, legume, cereale integrale, pachete bune de proteine si grasimi sanatoase ar trebui sa furnizeze majoritatea nutrientilor necesari pentru o sanatate buna. Dar nu toata lumea reuseste sa manance o dieta sanatoasa. Multivitaminele pot juca un rol important atunci cand cerintele nutritionale nu sunt indeplinite doar prin dieta. Aflati mai multe despre suplimentarea vitaminelor.
In 1912, biochimistul Casimir Funk a fost primul care a inventat termenul „vitamina” intr-o publicatie de cercetare care a fost acceptata de comunitatea medicala, derivata din „vita” care inseamna viata si „amina” care se refera la o substanta azotata esentiala pentru viata.
Funk este considerat tatal terapiei cu vitamine, deoarece a identificat componente nutritionale care lipseau in boli de deficit precum scorbut (prea putina vitamina C), beri-beri (prea putina vitamina B1), pelagra (prea putina vitamina B3) si rahitism (prea putina vitamina D). Descoperirea tuturor vitaminelor a avut loc in 1948.
Vitaminele au fost obtinute numai din alimente pana in anii 1930, cand au devenit disponibile suplimente produse comercial din anumite vitamine. Guvernul SUA a inceput, de asemenea, sa fortifice alimentele cu nutrienti specifici pentru a reduce deficientele frecvente la acea vreme, cum ar fi adaugarea de iod in sare pentru evitarea gusei si adaugarea acidului folic la produsele din cereale pentru a reduce defectele congenitale in timpul sarcinii. In anii 1950, majoritatea vitaminelor si multivitaminelor erau disponibile spre vanzare publicului larg pentru a minimiza deficientele, unele primind o cantitate buna de marketing in reviste populare, cum ar fi promovarea uleiului din ficat de cod care contine vitamina D ca soare imbuteliat.
Vitamina A
Este doar un semi-mit ca mancarea morcovului te va ajuta sa vezi in intuneric. Principalul nutrient al morcovului, betacarotenul (responsabil pentru culoarea portocalie caracteristica a acestei legume radacinoase), este un precursor al vitaminei A si va ajuta ochii sa se adapteze in conditii slabe. Vitamina A nu va poate oferi superputeri de vedere nocturna sau va poate reduce dependenta de lentilele de contact, dar consumul unei cantitati adecvate va sprijini sanatatea ochilor.
Vitamina A stimuleaza, de asemenea, productia si activitatea celulelor albe din sange, participa la remodelarea osului, ajuta la mentinerea celulelor endoteliale sanatoase (cele care acopera suprafetele interioare ale corpului) si regleaza cresterea si divizarea celulelor, cum este necesar pentru reproducere.
Vitamina C
Este un pahar cu comprimate OJ sau vitamina C atunci cand apar sniffles? Incarcarea acestei vitamine a fost o practica sustinuta de Linus Pauling in anii 1970, un dublu laureat al Premiului Nobel si autoproclamat campion al vitaminei C care a promovat megadozele zilnice (cantitatea din 12 pana la 24 de portocale) ca o modalitate de ameliorare a racelii si a unor infectii cronice. boli.
Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina solubila in apa. Aceasta inseamna ca se dizolva in apa si este livrat in tesuturile corpului, dar nu este bine depozitat, deci trebuie administrat zilnic prin alimente sau suplimente. Chiar inainte de descoperirea sa in 1932, expertii in nutritie au recunoscut ca ceva din citrice ar putea evita scorbutul, boala care a ucis pana la doua milioane de marinari intre 1500 si 1800.
Vitamina E
Vitamina E este o vitamina liposolubila cu mai multe forme, dar alfa-tocoferolul este singurul folosit de corpul uman. Rolul sau principal este de a actiona ca un antioxidant, eliminand electronii liberi - asa-numitii „radicali liberi” - care pot deteriora celulele. De asemenea, imbunatateste functia imuna si reduce formarea cheagurilor in arterele cardiace. Vitaminele antioxidante, inclusiv vitamina E, au ajuns in atentia publicului in anii 1980, cand oamenii de stiinta au inceput sa inteleaga ca daunele radicalilor liberi au fost implicate in etapele incipiente ale aterosclerozei care infunda arterele si ar putea contribui, de asemenea, la pierderea vederii si o serie de alte afectiuni cronice. Vitamina E are capacitatea de a proteja celulele de deteriorarea radicalilor liberi, precum si de a reduce productia de radicali liberi in anumite situatii. Cu toate acestea, rezultatele conflictuale ale studiului au diminuat unele dintre promisiunile de a utiliza doze mari de vitamina E pentru a ameliora bolile cronice.
Riboflavina - Vitamina B2
Vitamina B2 sau riboflavina este prezenta in mod natural in alimente, adaugata in alimente si disponibila ca supliment. Bacteriile din intestin pot produce cantitati mici de riboflavina, dar nu suficient pentru a satisface nevoile dietetice. Riboflavina este o componenta cheie a coenzimelor implicate in cresterea celulelor, producerea de energie si descompunerea grasimilor, steroizilor si medicamentelor. Majoritatea riboflavinei este utilizata imediat si nu depozitata in organism, astfel incat cantitatile in exces sunt excretate in urina.
Un exces de riboflavina alimentara, de obicei din suplimente, poate determina urina sa devina galben stralucitoare.
Prospect Immunity Formula
- HAYA LABS Immunity Formula contine: Vitamina A, C si E, Vitamina B2; Magnesiu; Zinc; Seleniu; Echinacea; Astragalus; Usturoi; Ginseng Korean; Eleuthero; Ciuperci Reishi.
- MOD DE ADMINISTRARE: Se recomanda a se lua 2 capsule pe zi.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.