Beneficii Kelp
- ajuta la reglarea glandei tiroide
- mentine starea de sanatate
- este o sursa excelenta de vitamine si minerale (inclusiv sursa de iod)
- ajuta la mentinerea hidratarii corpului
- imbunatateste ph-ul corpului
- bogat in antioxidanti
- supliment alimentar usor de administrat
CE ESTE KELP?
Kelp este un tip de alga care creste in apa sarata langa fronturile de coasta. Sunteti deja familiarizati cu aceasta planta, desi nu o stiati - Kelp produce un alginat de sodiu, care este un agent de ingrosare, necesar pentru diverse produse comestibile si necomestibile.
Kelp este adesea numit un superaliment, deoarece contine numerosi nutrienti sanatosi (minerale, vitamine si antioxidanti) care va pot aduce beneficii sanatatii si care chiar port ameliora diferite afectiuni. Aceasta alga are de 10 ori mai multe minerale decat plantele care cresc in sol. Si cel mai important, alge este o sursa excelenta de iod.
DE CE KELP?
Kelp include iodura, care sustine functia tiroidiana si hormonii tiroidieni. Mai mult, iodul regleaza sistemul nervos, metabolismul, circulatia energiei; imbunatateste starea pielii si chiar activitatea cognitiva. Kelp contine alti nutrienti benefici pentru sistemul imunitar si digestie, precum magneziu, fier, calciu, vitamina A si altele. Kelp este, de asemenea, o sursa excelenta de antioxidanti care pot minimiza inflamatia si vitamina K, care este benefica pentru coagularea sangelui, a oaselor si a sanatatii inimii.
Ce este important sa stii despre algele marine?
Majoritatea covarsitoare a oamenilor cred despre alge ca sunt plante acvatice simple. Algele nu au, insa, foarte multe in comun cu plantele, deoarece nu au radacini, tulpini sau frunze. In plus, au niste metode primitive de reproducere. Algele fac parte dintr-un grup de organisme fotosintetice, in principal acvatice, apartinand regnului Protista.
Unii experti se refera la alge ca fiind plante. Altii sustin ca sunt asemanatoare plantelor. Cu toate acestea, celulele lor nu au caracteristici comune cu ale plantelor sau animalelor. Din punct de vedere ecologic, algele produc oxigen si asigura baza pentru piramida alimentara a oceanului.
Exista mai multe tipuri de alge si toate se diferentiaza prin dimensiuni, culori, forme si tiparuri de dezvoltare. Ele pot fi unicelulare sau multi-celulare. In plus, se gasesc atat in apa sarata, cat si in apa dulce. De exemplu, algele filamentoase se gasesc de obicei pe fundul iazurilor in care lumina soarelui patrunde pana la fundul apei.
Kelp-ul este o alga marina bruna care face parte din familia Laminaria. Aceste alge se gasesc in oceane la o adancime destul de mica (intre 5 si 40 de metri), tocmai pentru ca lumina soarelui sa ajunge la ele, la o temperatura intre 5 si 20 de grade Celsius. In general, acestea formeaza paduri subacvatice si au un ritm rapid de crestere (intre 10 si 60 de centimetri pe zi).
Extractul de Kelp este foarte bogat in vitamine, minerale, antioxidanti si enzime, fiind recunoscut pentru concentratia ridicata de iod pe care o contine.
Beneficiile consumului de Kelp
Ajuta la reglarea glandei tiroide datorita nivelului de iod continut, mineral care joaca un rol important in reglarea hormonilor tiroidieni si prin urmare a metabolismul si nivelul de energie.
Rolul iodului in mentinerea starii de sanatate
Tiroida este o glanda micuta din zona gatului ce secreta hormonul tiroidean, hormon care controleaza viteza ratei metabolice. Pentru producerea hormonilor tiroidieni tiroida are nevoie de iod, element continut in forma sa ideala in Kelp. Iodul nu este stocat in organism la fel ca si fierul, acesta fiind eliminat si de aceea e nevoie sa il obtinem din dieta zilnica.
Tiroida influenteaza toate functiile corpului: starea de sanatate a nervilor, formarea oaselor, buna functionare a sistemului reproducator, conditia minerala a pielii, parului, unghiilor si dintilor, vorbirea si starea noastra mentala.
La cel mai mic deficit de iod apare o conditie numita hipotiroida care conduce la oboseala, inertie si la acumularea de kilogramelor in plus.
Sursa excelenta de vitamine si minerale:
Kelp-ul contine 46 de minerale, 16 amino-acizi si 11 vitamine diferite. Mineralele predominante sunt iodul, sarea, fierul, potasiul, fosforul si calciul. Vitaminele principale sunt vitamina A si niacina (vitamina B3).
Iata o lista cu nutrientii de care organismul nostru beneficiaza in urma consumului de Kelp:
Vitamina K – ajuta la coagularea sangelui (minimizeaza riscul de hemoragii) si participa la formarea oaselor;
Vitamina B1 (tiamina) – ajuta la transformarea glucidelor si grasimilor in energie. Joaca un rol important in transmiterea influxului nervos;
Vitamina B2 (riboflavina) – participa la degradarea glucidelor, grasimilor si proteinelor;
Vitamina B3 (niacina) – participa in producerea energiei, transmiterea infuxului nervos, sinteza acizilor grasi si a unor hormoni (tes-tosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina).
Vitamina B5 (acidul pantotenic) – in producerea de energie din grasimi si carbohidrati.
Deficitul se manifesta prin oboseala, intepaturi in membre.
Vitamina B9 (acidul folic) – esentiala in sinteza aminoacizilor si proteinelor. Participa la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor rosii care transporta oxigenul la celulele corpului). Este foarte importanta in primele luni de sarcina pentru diminuarea defectelor de tub neural.
Vitamina C – creste imunitatea organismului si are un efect antioxidant.
Calciu – sustine sanatatea oaselor.
Magneziu – contribuie la producerea de energie la nivel celular si la sinteza proteinelor.
Fier – esential in producerea hemoglobinei (pigment al globulelor rosii care transporta oxigenul la celulele corpului).
Fosfor – intervine in formarea oaselor si ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic.
Potasiu – actioneaza asupra excitabilitatii neuromusculare, regularitatii ritmului cardiac si continutului in apa al organismului (presiune arteriala).
Sodiu – contribuie la buna functionare a sistemului nervos si muscular.
Zinc – este indispensabil multiplicarii celulare, cicatrizarii, reproducerii si fertilitatii.
Ajuta la mentinerea hidratarii corpului – acest lucru este foarte bine de stiut, in special pentru persoanele care sunt bolnave sau in convalescenta, deoarece corpul pierde multe lichide in aceste situatii. De asemenea, este foarte potrivit si pentru persoanele care sunt expuse perioade lungi in soare sau caldura. Se poate face o supa de alge in care se adauga si kelp si corpul se hidrateaza rapid.
Imbunatateste PH-ul corpului – fiind un aliment alcalin, mentine echilibrul acido-bazic al organismului si este o componenta importanta intr-o dieta alcanina sanatoasa.
Benefic pentru sanatatea femeilor – kelp-ul este important pentru sanatatea femeilor deoarece este bogat in fier, potasiu si calciu, minerale esentiale pentru femeile de toate varstele, in timpul menstruatiei, a sarcinii si pentru mamici. Mai contine si cantitati importante de acid folic, care este esential pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusilor in timpul sarcinii.
Imbunatateste densitatea minerala osoasa
Cantitatea impresionanta de minerale (peste 40), inclusiv mineralele esentiale, cum ar fi calciu, bor, zinc, cupru si mangan, garanteaza ca oasele noastre raman puternice.
Astfel, orice leziuni osoase se vindeca rapid. O dieta sanatoasa cu alge kelp poate minimiza aparitia osteoporozei sau a altor deficiente minerale osoase.
Creste continutul de proteine
Kelp contine 16 aminoacizi diferiti, care constituie blocurile de proteine.
Ajutand la cresterea continutului de proteine din corpul nostru, kelpul ne poate ajuta sa reglam cresterea celulara.
Ajuta si la vindecarea ranilor, dezvoltarea musculara, functia organelor si o gama larga de alte procese corporale necesare care necesita proteine.
Stimuleaza productia de RBC
Kelpul este o sursa bogata de clorofila care seamana foarte mult cu sangele uman.
Alga stimuleaza productia de celule rosii din sange, crescand astfel oxigenarea si optimizand functia organelor in organism.
Valoarea nutritiva a Kelpului
Ele sunt surse bogate de vitamine, minerale, nutrienti si alti compusi organici. Contin inclusiv fibre dietetice, aminoacizi (aproape o proteina completa), vitamina C, acid pantotenic, vitamina K, riboflavina. Din compozitie nu lipseste zincul, cupruul, calciul, potasiul, sodiul, fierul, magneziul, borul, iodul si manganul.
Prospect Kelp
Contine 150 mcg de iod in 1 comprimat
Ingrediente
Kelp (pulbere de Fucus vesiculosus), fosfat de calciu, celuloza microciclina, fosfat de calciu Dibazic deshidratat (E 341 (ii)), stearat de magneziu
Va recomandam sa luati 1 comprimat Kelp pe zi dupa masa. Va rugam sa nu depasiti doza recomandata.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui. Acest produs este destinat sa fie utilizat alaturi de un stil de viata activ si o dieta echilibrata.
AVERTIZARE:
Consultati medicul inainte de a incepe sa utilizati orice supliment daca sunteti gravida sau aveti alt medicament sau aveti orice stare de rau. In cazul unor modificari fizice sau mentale nedorite, discutati despre utilizarea si dozarea cu un profesionist. Orice suplimentare este interzisa persoanelor sub 18 ani.