Beneficii Paducel Organic
- reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare
- estomparea hemoroizilor si varicelor
- reducerea colesterolului rau (LDL) din sange
- ameliorarea starilor de anxietate
- ameliorarea indigestiei si actiune diuretica
- supliment alimentar usor de administrat.
Suplimentul Aubépine Bio
Suplimentul Aubépine Bio contine doar pulbere de paducel pentru a obtine un produs de calitate. Cunoscut pentru a contine flavonoizi, Aubépine Bio va ofera cantitatea potrivita de plante pentru o actiune optima. Este recomandabil sa o luati in mod regulat pentru o eficienta mai mare.
Aceasta planta provine din agricultura ecologica, recoltata manual si nu cultivata, provine din salbaticie.
Paducelul este un arbust mic, care are crengute inflorite de flori albe si roz, precum si frunze dintate. Are un parfum delicat si poate prezenta mici fructe de padure rosii comestibile.
Creste in principal in partea de nord a globului, in regiuni cu un climat temperat. Se dezvolta in principal langa paduri sau paduri. Se mananca pentru frunzele si fructele de padure.
Frunzele pot fi astfel gatite crude sau chiar folosite la fabricarea lichiorurilor. Boabele sunt adesea fierte pentru a face gemuri.
Paducelul se gaseste, de asemenea, pe scara larga in infuzia facuta cu flori proaspete sau sub forma de capsula pentru a fi utilizata ca supliment alimentar pentru a beneficia de toate proprietatile sale. Paducelul se gaseste și în domeniul cosmetic pentru partea hidratanta a florilor.
Paducelul este cunoscut in special pentru continutul sau in flavonoide și în principal in proantocianidoli, doua tipuri de molecule care actioneaza asupra corpului. Aubépine Bio este un supliment alimentar sub forma de capsule care contin pulbere de plante, obtinut din varfurile inflorite. Contine 100% pulbere de paducel din agricultura ecologica. A fost conceput pentru a va oferi zilnic doza corecta de paducel.
Utilizat in mod regulat in conformitate cu dozajul indicat, Aubépine Bio este ideal pentru a oferi corpului dumneavoastra flavonoide. Nu contine alergeni.
Una dintre cele mai eficiente plante din "farmacia naturii", paducelul este cel mai bun prieten al cardiacilor. Cunoscut si sub denumirile de gherghin, maracine, paducel alb, malaiul cucului sau malaies, paducelul creste spontan in toate zonele Romaniei, indeosebi la marginea padurilor, in zone defrisate, pe pasuni, in maracinisuri și în desisuri.
Fiind recomandat mai ales de catre medicii cardiologi ca fiind cel mai bun tratament naturist impotriva hipertensiunii arteriale, planta in sine si produsele care sunt obtinute din aceasta au rolul de a sustine functiile inimii, de a imbunatati circulatia sanguina, de a tonifia peretii vaselor coronariene si de a stopa actiunea nociva a radicalilor liberi asupra vaselor de sange si asupra inimii.
Paducelul sau planta care ne scuteste de vizita la cardiolog
Este binecunoscut faptul ca atunci cand se consuma paducel, beneficii importante sunt stimularea activitatii cardiace si influenta pozitiva pe care o are planta asupra vaselor de sange si miocardului.
Avand un continut bogat in bioflavonoide, in antocianidine si polifenoli, in proantocianidine si amine biogene cardiotonice, preparatele pe baza de paducel ajuta la normalizarea si reglarea activitatii cardiace. Aceastea au un efect relaxant in stari de anxietate, neliniste, teama si tulburari ale somnului.
Arbustul de paducel face parte din familia trandafirului si este unul dintre cele mai puternice diuretice, cu proprietati multiple. Consumand paducel, se reduce acumularea de lichide in tesuturi si planta amelioreaza simptomele insuficientei cardiace congestive.
Pentru ca este atat de benefic pentru inima, consumul de paducel este printre putinele recomandate de medicii cardiologi in completarea tratamentului medicamentos. Paducelul poate fi folosit pentru preventie sau poate chiar sa inlocuiasca medicamentele in unele cazuri. Planta mentine sanatatea cardiovasculara in parametri normali si scuteste persoanele care o consuma de vizita la cardiolog.
Proprietatile medicinale ale paducelului (Crataegus spp., Un gen care cuprinde aproximativ 300 de specii) au fost utilizate de multe culturi pentru o varietate de scopuri terapeutice timp de mai multe secole. In lumea occidentala, bolile cardiovasculare (BCV) au devenit una dintre cele mai semnificative cauze de deces prematur.
Facand ecou acestei situatii, cercetari mai recente privind beneficiile terapeutice ale preparatelor de paducel s-au concentrat in primul rand asupra efectelor sale cardiovasculare. Aceasta analiza acopera cercetarea diferitelor mecanisme de actiune propuse pentru preparatele Crataegus, studiile clinice care implica preparatele Crataegus si profilul de siguranta al plantei.
Studiile clinice revizuite au fost inconsistente in ceea ce priveste criteriile utilizate (dimensiunea esantionului, prepararea, dozarea etc.), dar au fost in mare masura consistente in ceea ce priveste rezultatele pozitive.
O investigatie asupra datelor disponibile pana in prezent cu privire la preparatele de paducel si interactiunile dintre plante si medicamente arata ca interactiunile adverse teoretice nu au fost experimentate in practica.
Mai mult, reactiile adverse legate de utilizarea preparatelor de paducel sunt rare si usoare, chiar si la intervale de dozare mai mari. Un studiu retrospectiv recent realizat de Zick si colab. a sugerat un rezultat negativ pentru utilizarea pe termen lung a paducelului in prognosticul insuficientei cardiace.
Rezultatele inregistrate din studiile clinice, experientele medicamentelor medicale calificate profesional si incidenta scazuta / neglijabila a efectelor secundare experimentate de pacienti ar indica faptul ca preparatele Crataegus detin un potential semnificativ ca remediu util in tratamentul BCV.
Pana de curand, studiile clinice au fost in mare parte limitate la pacientii cu insuficienta cardiaca in stadiul I sau II din NYHA. Mai recent, includerea pacientilor cu BCV mai avansata in studiile clinice ar fi putut afecta rezultatele, in special in cazul in care dozele nu au fost ajustate pentru a reflecta severitatea bolii.
Studii realizate de Holusbarsch si colab. ar indica eficacitatea preparatelor Crataegus in tratamentul insuficientei cardiace usoare pana la moderate (NYHA I – II). Pacientul mai grav bolnav poate avea nevoie de doze mai mari (1800 mg) asa cum este utilizat de Tauchert pentru a obtine imbunatatiri semnificative. In cele din urma, o examinare a datelor pana in prezent este incurajatoare, dar ar indica necesitatea unei abordari mai orientate in ceea ce priveste dozajul legat de gravitatea bolii.
Este posibil ca acest remediu sa fi limitat beneficiul pentru pacientii bolnavi mai grav, dar, utilizat in stadiile incipiente ale progresiei bolii, ar putea spori semnificativ prognosticul.
Profilul excelent de siguranta al acestui remediu, coroborat cu lipsa interactiunilor dintre plante si medicamente detectate pana in prezent in studiile clinice, ar sustine includerea acestuia in strategiile de tratament care inconjoara BCV, in special in stadiile incipiente ale progresiei bolii.
Un raspuns solid si succint la o scrisoare adresata editorului Jurnalului European de Insuficienta Cardiaca, criticand includerea unui studiu clinic care implica utilizarea unui preparat homeopat Crataegus in tratamentul insuficientei cardiace a cerut o mai mare deschidere in comunitatea stiintifica si o sarbatoare „a reusitei de a aduce impreuna culturi medicale diferite pentru a se concentra asupra nevoilor nesatisfacute ale pacientilor”.
Remediile de paducel din plante intregi reprezinta o oportunitate excelenta pentru ca acest concept laudabil sa fie preluat.
Beneficiile paducelului
Cand vine vorba despre consumul de paducel, beneficii pentru sanatate care se pot mentiona sunt foarte multe. Cele mai importante 5 dintre acestea sunt detaliate in continuare.
1. Reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare
In ceea ce priveste consumul de ceai de paducel, beneficii importante sunt:
- echilibrarea functiilor inimii;
- reglarea hipertensiunii arteriale;
- fluidizarea sangelui;
- minimizarea aparitiei cheagurilor si trombozelor.
In alta ordine de idei, ceaiul de paducel calmeaza durerile care apar in caz de angina pectorala si tulburarile de ritm cardiac. Paducelul dilata vasele de sange, astfel incat faciliteaza circulatia optima catre toate organele corpului.
2. Estomparea hemoroizilor si varicelor
Tot in ceea ce priveste consumul de ceai de paducel, beneficii mai sunt si facilitarea circulatiei sangelui si reducerea varicelor și a hemoroizilor.
3. Reducerea colesterolului rau (LDL) din sange
Fara doar si poate, cand se vorbeste despre paducel, beneficii demne de mentionat includ reducerea colesterolului LDL din sange, insemnand reducerea concentratiei de trigliceride din organism si mentinerea lipidelor la un nivel normal.
4. Ameliorarea starilor de anxietate
Paducelul imbunatateste starile de anxietate, de stres cronic si de depresie deoarece creste nivelul de oxigen din sange. In plus, antioxidantii din compozitia sa reduc radicalii liberi si toxinele din organism. Gratie acestei proprietati, paducelul calmeaza sistemul nervos si ajuta in insomnie.
5. Ameliorarea indigestiei si actiune diuretica
Cand expertii recomanda paducel, beneficii ale consumului acestei plante sunt multiple. Printre acestea se numara faptul ca ajuta organismul sa descompuna grasimile, fiind util mai ales in mesele care contin multa grasime. In plus, paducelul are actiune diuretica si elimina apa in exces din organism.
Paducelul contine nutrienti specifici, care sporesc atat fluxul urinei, cat si excretia. Efectele procianidinei continuta in acest arbust asupra acidului seric si functiei renale sunt foarte puternice.
Prospect Aubépine Bio- Paducel Organic
Portia de servire/capsula:
Paducel (Crataegus oxyacantha)- 250mg*
*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita
Nu contine: alergeni
Modul de administrare: Ca supliment alimentar, luati 4 capsule in timpul zilei (recomandat timp de 2 luni)
Atentionari:
-Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos;
-Contraindicat copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza;
-A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic;
-A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici;