Beneficii Radacina din matura macelarului
- folosita in mod traditional pentru a sustine tonusul vaselor de sange si pentru a promova circulatia sanatoasa
- sursa de saponina steroidica ruscogenina
- fiecare capsula livreaza 470 mg de radacina de macelareasa pura, uscata
- de asemenea, functioneaza pentru a mentine echilibrul apei in intregul corp
- usor de administrat
Ce este matura de macelar?
Matura de macelar este un arbust obisnuit, vesnic verde, cu crestere scazuta. Este larg raspandit, din Iran pana in Marea Mediterana si in sudul Statelor Unite. Planta dezvolta lastari comestibili care sunt similari cu sparanghelul. Matura de macelar are tulpini dure, erecte, striate, cu frunze false spinoase. Numele acestei plante nu trebuie confundat cu matura (Cytisus scoparius) sau cu matura spaniola (Spartium junceum).
Utilizari traditionale/etnobotanice
R. aculeatus i s-a dat denumirea comuna, matura de macelar, deoarece crengutele sale rigide erau legate intre ele si folosite de macelarii din Europa pentru a-si mentine scandurile de taiat curate. Planta are o lunga istorie de utilizare. Cu mai bine de 2000 de ani in urma, a fost remarcat ca un laxativ, diuretic si un agent fleboterapeutic (benefic pentru vene). Extractele, decocturile si cataplasmele au fost folosite de-a lungul veacurilor, dar utilizarea medicinala a acestei plante nu a devenit comuna pana in secolul trecut. Investigatiile timpurii din anii 1950 au indicat ca extractele de matura de macelar ar putea induce vasoconstrictie si, prin urmare, ar putea fi utilizate in ameliorarea bolilor circulatorii. Popularitatea tot mai mare a remediilor naturale si pe baza de plante in Europa in anii 1970 a reafirmat pozitia sa in medicina moderna. Utilizarile noi pentru aceasta planta au inclus utilizarea ei ca agent antiinflamator si pentru a ameliora ateroscleroza.
Conditii venoase
Din matura de macelar au fost izolati o varietate de compusi. Cei 2 compusi activi primari de saponina sunt ruscogenina si neoruscogenina. Matura de macelar este componenta activa in mai multe formulari de produse si intermedii topice pentru bolile venoase si insuficienta venoasa, cum ar fi varice si hemoroizi. Sunt disponibile rezultate limitate care arata unele promisiuni din studiile clinice. Comisia E germana aproba utilizarea orala pentru terapia de sustinere pentru disconfortul insuficientei venoase cronice si plangerile de hemoroizi. Matura de macelar poate fi, de asemenea, utila pentru hipotensiunea ortostatica, desi datele sunt limitate.
Alte utilizari
Utilizarile moderne noi pentru aceasta planta au inclus utilizarea ei ca agent antiinflamator si pentru a ameliora ateroscleroza. Descoperirea unei noi activitati farmacologice a maturii de macelar, in special ca agent citotoxic, demonstreaza necesitatea continuarii cercetarii asupra maturii de macelar.
Matura de macelar a fost folosita in multe forme ca laxativ, diuretic, ameliorator pentru bolile circulatorii si agent citotoxic, desi sunt disponibile rezultate limitate din studiile clinice.
Prospect Radacina din matura macelarului
Informatii nutritionale
Marimea portiei- 1 Capsula
Cantitate/capsula
|
DZR %
|
Radacina din matura macelarului (Ruscus aculeatus)- 470 mg
|
*
|
*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita
Alte ingrediente: gelatina, stearat de magneziu, celuloza microcristalina (fibra vegetala), silice.
Utilizare recomandata: Ca supliment alimentar, luati o capsula pe zi cu apa
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.