Astaxantina 30 gelule
Cateva beneficii ale Astaxantinei
Astaxantina: Un antioxidant puternic pentru protectia celulelor.
• Antioxidant puternic
• Creste imunitatea organismului
• Reduce ridurile, ofera elasticitate si netezire a pielii.
• Inlatura oboseala
• Sustine sanatatea cardiovasculara
• Protejeaza sistemul nervos central si creierul
• Puternic carotenoid
• Protejeaza foarte bine mambranele de strez oxidativ
• Distruge radicalii liberi de oxigen din organism
Astaxantina se obtine natural din algele Bluvialis Haematococcus. A fost demonstrat ca este un antioxidant eficient in protejarea celuleor si membranelor mitocondriale impotriva stresului oxidativ. Ultimele cercetari asupra Astaxantinei au aratat ca este mai puternic decat beta-carotenul in privinta captarii radicalilor liberi de oxigen.
Astaxantina face parte din familia carotenoidelor fiind un antioxidant puternic. Cercetarile in vitro au demosntrat ca Astaxantina este de 10 ori mai puternica impotriva radicalilor liberi decat alte carotenoide, cum este zeaxantina, beta-carotenul si luteina si de 100 de ori mai puternica decat alfa-tocoferol. De asemeanea a fost demonstrat ca Astaxantina reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate scazuta in sange, reduce nivelul de Colesterol rau.
Este buna Astaxantina?
• Protector a intregului corp, functie benefica pentru membrana celulara.
• Sport pentru sanatatea sistemului circulator si a fluxului de sange.
• Sustine un sistem imunitar sanatos si promoveaza sanatatea.
Astaxantina se gaseste in krill, creveti, raci, crustacee, somon, pastrav si microalge. Astaxantina este un carotenoid si apartine unei clase mari de fitochimicale cunoscute sub numele de terpene. Este clasificata ca o xantofila, insemnand frunze galbene. Este pigment liposolubil ca multe carotenoide.
Astaxantina fata de alte carotenoide nu se transforma in Vitamina A (retinol) in corpul uman. Prea multa Vitamina A este toxica pentru organism.
Astaxantina este cel mai puternic antioxidant natural cunoscut pe planeta noastra! Natural astaxantin poate avea până de 550 de ori mai mult antioxidant decât activitatea antioxidantă a vitaminei E și de 10 ori activitatea antioxidantă a beta-carotenului.
Ce este Astaxantina?
Astaxantina, numita in popor si "regele carotenoide", este un pigment carotenoid natural foarte puternic si se gaseste in anumite plante si animale marine. Ea este ca o microalga, Haematococcus Pluvialis.
Astaxantina este asemanatoare cu clorofila (care se gaseste in plante verzi si legume) si cu beta-caroten (care se gaseste in plante si legume portocalii). Doar ca aceasta se gaseste in plante si animale rosii.
Este cel mai bun antioxidant care se gaseste in natura, deoarece astaxantina nu va deveni niciodata un pro-oxidant. Cu alte cuvinte, ea nu va provoca niciodata oxidare daunatoare, in comparatie cu alte tipuri de antioxidanti.
Astaxantina este de 20 de ori mai puternica decat multe alte carotenoide, cum ar fi beta-caroten, luteina sau zeaxantina, si de 100 de ori mai puternica decat alfa-tocoferol.
Stia ca: flamingo sunt singurele animale care au capacitatea de a transforma substantele carotenoide in astaxantina in corpurile lor?
Surse naturale de Astaxantina se gasesc in cantitati mari in somonul rosu (sockeye salmon) din Pacific si icrele acestuia. Alte surse importante sunt: krill, pastrav rosu, alge, crabi, creveti, homari, plante si animale colorate rosu intens, etc.
O alta sursa naturala de astaxantina, dar care este intrebuitata cel mai des in aplicatii din sectorul comercial, este Xanthophyllomyces dendrorhous numita si Phaffia. Ea este o specie de drojdie, dar produce astaxantina la fel ca microalgele avand un nivel foarte ridicat de carotenoid.
Beneficii Astaxantina
Principala functie a astaxantinei este reducerea in mod natural a radicalilor liberi din organism si protejarea celuleor impotriva oxidarii.
Astaxantina este un pigment de culoare rosie cu o structura moleculara unica, fiind foarte eficienta impotriva oxigenului singlet. De asemenea, absoarbe radicalii liberi din lipide si descompune reactiile din lanturile de peroxid.
Astaxantina nu este doar un antioxidant foarte bun. S-a demonstrat a fi benefica si pentru anumite functii ale corpului:
Ochi: Expertii au aratat ca astaxantina reduce riscul cataractei nucleare, o afectiune oftalmologica care determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Acest fapt se datoreaza stucturii astaxantinei, care este asemenatoare cu cea a luteinei si zeaxantinei, doi antioxidanti puternici in evitarea cataractei. De asemenea, astaxantina protejeaza ochii impotriva razelor ultraviolete (UV) si mentine sanatatea ochilor.
Piele: S-a demonstrat ca astaxantina imbunatateste nivelurile de umiditate ale pielii, reducand astfel ridurile. Ii confera elasticitate si netezime si indeparteaza petele si pistruii.
Oboseala: Cum la somon, astaxantina este considerata a fi motivul principal pentru care el are atata energie de a face curse grele in fiecare an, la om ea actioneaza aproape la fel. Stimuleaza utilizarea de catre organism a acizilor grasi, care ajuta la rezistenta si care minimizeaza deteriorarea musculara si scheletica. Intareste sistemul imunitar, ajuta la o recuperare mai rapida in urma unui accident si inlatura oboseala. De asemenea, reduce stresul oxidativ.
Fertilitatea masculina: In 2005 s-a realizat un studiu cu 30 de barbati diferiti, care sufereau de infertilitate. Dupa doar 3 luni cercetatorii au inregistrat rezultate pozitive in parametrii spermei ca numar si motilitate.
Astaxantina este benefica si pentru imbunatatirea sanatatii inimii (sustine sanatatea cardiovasculara), sanatatii celulare si sistemului imunitar.
Astaxantina protejeaza sistemul nervos central si creierul. Ea este singurul antioxidant care apara intreaga celula in toate organele, tesuturile si muschii nostri, atat partea solubila in apa, cat si cea liposolubila. Are proprietati anti-inflamatorii.
Administrarea acestui supliment nu are nici un risc de a deveni dependent de el, nu provoaca arsuri la stomac spre deosebire de alti analgezici eliberati pe baza de prescriptie medicala.
Efecte secundare Astaxantina si efecte adverse
Datorita faptului ca este un antioxidant natural, nu s-au declarat efecte secundare grave in urma administrarii acestui supliment.
Astaxantina nu produce efecte secundare toxice, chiar daca luati si o doza mai mare.
Efectele secundare in urma administrarii astaxantinei pot fi: tenta portocalie usoara la materiile fecale (este un efect inofensiv cauzat de pigmentii care trec prin sistemul digestiv), scaderea tensiunii arteriale, accentueaza pigmentarea pielii, schimbari in echilibrul hormonal, scade nivelul de calciu in sange, determina o crestere a parului.
Daca luati astaxantina impreuna cu alte medicamente care scad tensiunea arteriala, puteti ajunge la un nivel prea scazut al tensiunii.
Recomandari si Avertismente Astaxantina
Nu este recomandat sa luati astaxantina daca sunteti o persoana sensibila la alergii, la astaxantina sau carotenoide, la alge sau alimente marine, daca aveti tulburari ale sistemului imunitar sau ale hormonilor.
De asemenea, administrati cu precautie astaxantina daca suferiti de astm, osteoporoza, hipertensiune sau daca aveti tulburari paratiroidale.
Astaxantina nu este recomandata femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si copiilor.
Interactiuni Ataxantina
Astaxantina poate interactiona cu medicamente pentru astm, contraceptie, menopauza, medicamente care reduc nivelul colesterolului.
Astaxantina, Dozare
In general, doza zilnica recomandata de astaxantina variaza intre 2 mg si 16 mg, in functie de scopul pentru care este administrat suplimentul, varsta si capacitatea pacientilor de a absorbi suplimentul.
Daca vreti sa administrati astaxantina pentru a minimiza oboseala din ochi, uscaciunea, vederea incetosata sau durerile de ochi, doza zilnica recomndata este de 6 mg timp de 4 saptamani.
Consultati medicul dumneavoastra inainte sa luati astaxantina, pentru a stabili doza adecvata. De asemenea, spuneti-i medicului daca sunteti insarcinata sau alaptati, daca luati si alte medicamente sub prescriptie medicala sau chiar tratament.
Prospect Astaxantina
Compozitie: Astaxantina - 4 mg.
Administrare: Cate 1 capsula pe zi in timpul mesei.
Atentie: Daca sunteti gravida sau daca alaptati, consultati un cadru medical înainte de a utiliza acest produs. NU LASATI LA ÎNDEMÂNA COPIILOR. Depozitati într-un loc racoros, uscat. Nu folositi acest produs daca sigiliul de siguranta de pe sticla este rupt. Nu depasiti doza recomandata.
Alte ingrediente: ulei de șofrănel, gelatină, glicerină vegetală, galben Ceara de albine, lecitina din soia.