Beneficii resveratrol
• Mentine sanatatea colonului
• Un antioxidant natural puternic care protejeaza ADN-ul
• Reface nivelul de glutation (antioxidantul nostru cel mai important)
• Creste nivelul de reductaza chinona (ficatul foloseste aceasta enzima pentru detoxifiere)
• Mentine sanatatea prostatei
• Acționează ca un fitoestrogen benefic
• Demonstrat ca reduce nivelul de oxidare a LDL (colesterolul rau)
• Îmbunatateste ameliorarea ranilor pielii
Unde gasim Resveratrol?
S-au găsit în struguri și în vin, Resveratrolul este un antioxidant natural care conține o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi antivirale, neuroprotectore, anti-imbatranire, efect anti-inflamatorii și de prelungire a vieții.
Resveratrolul este un compus de protecție produs de strugurii roșii și alte plante ca o apărare împotriva paraziților. În timp ce anterior vinul roșu conținute 8 la 10 mg de resveratrol pe litru, din păcate aproape ca nu este nici un resveratrol astăzi in vinul rosu ca urmare a utilizării pe scară largă a pesticidelor. Am reușit totuși să găsim o sursă de resveratrol cu grad farmaceutic, extras direct din strugurii rosii, care sa păstreaze echilibrul natural al tuturor compușilor săi activi: polifenoli, flavonoide, antocianidine și oligo proantocianidine (OPC). Aceasta este apoi îmbogățită cu resveratrol extras din planta Polygonum cuspidatum.
Ce este Resveratrol?
Resveratrolul face parte din grupul de plante numite polifenoli. Polifenolii sunt considerati a fi antioxidanti, principala functie a lor fiind minimizarea formarii radicalilor liberi, protejand astfel organismul impotriva bolilor de inima.
El este un compus natural si a fost descoperite in alimente bogate troscotul chinez si japonez (planta cu continutul cel mai mare de resveratrol), pielea strugurilor rosii, afinele murele, fistic, boabe de cacao si unele fructe de padure (zmeura, dude). Functia principala este de a neutraliza radicalii liberi, care sunt responsabili de procesul de imbatranire, datorita propietatilor antioxidante.
Strugurii produc resveratrol in pielea lor pentru a proteja planta impotriva infectiilor si bolilor fungice si pentru a o proteja de soare, de aceea vinul contine un nivel mare in comparatie cu alte alimente.
Vinul rosu are concentratia de resveratroll mai mare decat vinul alb. De asemenea, s-a demonstrat ca strugurii crescuti in medii mai umede produc o cantitate mai mare de resveratrol decat cei crescuti in medii mai aride. Se gaseste si in semintele, toscovina, frunzele si tulpinile strugurilor.
In SUA el se obtine dintr-o planta de origine japoneza sau chineza numita troscot (Polygonum cuspidatum). In alte tari el este extras din vin rosu sau struguri rosii.
Cele mai multe studii privind beneficiile resveratrolului s-au efectuat in Franta, deoarece populatia franceza are o dieta bogata in grasimi, bea multa cafea si fumeaza. Rezultatele au aratat ca resveratrolul scade semnificativ bolile de inima, chiar in aceste conditii, precum si nivelul colesterolului ridicat, hipertensiunea arteriala, atacuri de cord si accidentul vascular cerebral.
Paradoxul francez este legat de longevitate, care se datoreaza si cantitatilor moderate al consumului de vin rosu.
Este un antioxidant care detoxifica moleculele ce oxideaza alte molecule si tesuturi si functioneaza foarte bine pentru marirea oxidului de azot. Productia radicalilor liberi este foarte mare in timpul stresului sau inflamatiei, ei oxideaza ADN ului, membranele celulare si alte structuri vitale, de exemplu mitocondriile.
Are multe beneficii, de aceea sunt numerosi producatori si furnizori ai acestui supliment.
Suplimentele sunt disponibile in magazine sub forma de capsule, praf sau solutie.
Prospect Resveratrol:
Mod de administrare: Luați o (1) capsulă pe zi.
Porție: 1 capsule
Porții în pachet: 120
Ambalare: 120 capsule
Ingrediente: Extract din invelis de struguri (Vitis vininfera L) inulină (rădăcină de cicoare), capsulă (gelatină - component areola)
Extras din invelis de struguri (Vitis vininfera L), inclusiv 10% Resveratrol.