BENEFICII GLUTEN DIGEST
- sprijin gastrointestinal
- ajuta la digestia glutenului si a cerealelor
- un supliment dietetic vegetarian – vegan
- scaderea probabilitatii de aparitie a bolilor de inima
- evitarea excesului de calorii
- minimizarea riscului diabetului de tip 2
NOW Gluten Digest, cu BioCore DPP IV este un amestec cuprinzator de enzime, formulat pentru a promova digestia completa a boabelor de cereale. DPP IV (Dipeptidilpeptidaza IV) este o enzima unica cu activitate specifica impotriva legaturilor proline caracteristice gasite in proteinele din cereale. Gluten Digest include, de asemenea, proteaze si amilaze care se adreseaza altor componente proteice si carbohidrati care apar in mod obisnuit in aceste alimente.
Glutenul este o proteina care se gaseste in cereale (grau, secara, orz s.a), in alimente precum sunt mezelurile, pastele, bomboanele, inghetata, sosurile pentru salate, amestecurile pentru condimente, dar si in medicamente, vitamine sau in balsamul de buze. Daca iti place berea, trebuie sa stii ca glutenul se regaseste si in aceasta bautura, insa exista si alternative fara gluten in magazine. Totodata, datorita capacitatii sale de “a lipi/lega”, este folosit in panificatie ca aditiv, asta pe langa glutenul pe care il contine deja in mod natural faina de grau. Painea si dulciurile pe care le consumam devin astfel pufoase si gustoase.
ALTE BENEFICII GENERALE ALE GLUTENULUI
1. Risc redus de expunere la metale grele toxice.
Orezul si pestele sunt adesea favorizate intr-o dieta fara gluten, dar aceste alimente pot concentra metale grele toxice precum arsenul, mercurul, cadmiul si plumbul. Intr-un studiu, cercetatorii au evaluat probe de sange la 11.353 de subiecti, dintre care 55 aveau boala celiaca. Ei au descoperit ca la persoanele care urmau o dieta fara gluten, nivelurile sanguine de mercur, plumb si cadmiu au fost mai mari decat la cei care nu au evitat glutenul. Sarcina crescuta a metalelor grele toxice a fost gasita la cei cu si fara boala celiaca in urma unei GFD.
2. Risc scazut de diabet de tip 2.
Oamenii de stiinta au prezentat date la Asociatia Americana a Inimii in martie 2017 de la 199.794 de subiecti ale caror istorice alimentare au fost urmarite de peste 30 de ani. Prezentarea a raportat ca acei subiecti care au consumat cel mai mult gluten au avut cel mai scazut risc de diabet de tip 2 la urmarire. Credeti sau nu, grupul care a consumat cea mai mare cantitate de alimente cu gluten in comparatie cu cel mai mic grup a avut un risc cu 13% mai mic de diabet. Sursele majore de gluten au fost pizza, briose, covrigei si paine.
3. Scaderea probabilitatii de aparitie a bolilor de inima.
Scoala de Sanatate Publica de la Harvard a analizat peste 100.000 de subiecti timp de 25 de ani, colectand periodic date despre istoria dietei. In perioada de urmarire, au fost identificate peste 6.000 de cazuri de boala coronariana noua. Participantii cu cel mai mare aport de gluten au avut o rata a bolilor de inima semnificativ mai mica decat cei cu cel mai mic aport de gluten. Dupa ajustari pentru aportul de cereale rafinate, consumul de gluten a fost asociat cu un risc cu 15% mai mic de a dezvolta boli coronariene. Cercetatorii au concluzionat ca „promovarea unui GFD in scopul minimizarii bolilor coronariene in randul persoanelor asimptomatice fara boala celiaca nu ar trebui recomandata”.
5. Evitarea excesului de calorii.
Intr-un studiu prezentat in Europa, o analiza a compozitiei nutritionale a alimentelor dintr-un GFD in comparatie cu omologii lor care contin gluten a aratat ca alimentele pentru un GFD au avut semnificativ mai multe calorii, proteine, acizi grasi saturati si adesea zahar. Au fost evaluate peste 600 de produse si aceasta diferenta a fost gasita in special in paine, pizza si faina.
PROPSECT GLUTEN DIGEST
Informatii nutritionale
|
Marimea portiei: 1 capsula vegetala
|
|
Cantitate/capsula
|
%DZR
|
Blend de enzime:
|
274 mg
|
*
|
BioCore DPP IV
|
|
|
Proteaza (din Aspergillus oryzae)
|
30,000 HUT
|
*
|
Proteaza (din Aspergillus oryzae)
|
500 DPP-IV
|
*
|
Proteza (din Aspergillus melleus)
|
8.5 AP
|
*
|
Amylaza (din Aspergillus oryzae)
|
12,000 DU
|
*
|
Proteaza (din Aspergillus oryzae)
|
30,000 HUT
|
*
|
Glucoamylaza (din Aspergillus niger)
|
20 AGU
|
*
|
* Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita.
|
Utilizare recomandata
Luati 1 capsula la inceputul oricarei mese care poate contine gluten.
Alte ingrediente
Celuloza (capsula), tarate de orez si trigliceride cu lant mediu.
Nu este fabricat cu ingrediente de grau, gluten, soia, lapte, oua, peste sau crustacee. Produs intr-o unitate GMP care proceseaza alte ingrediente care contin acesti alergeni.
Avertizari
Atentie: numai pentru adulti. Daca aveti boala celiaca, utilizati numai sub supravegherea medicului dumneavoastra. Consultati medicul daca sunteti insarcinata/alaptati, luati medicamente sau aveti o afectiune medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. A se pastra in sticla.
Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.