Beneficii Oemine Desmodium Forte
- ajuta la refacerea functiilor ficatului
- ajuta in caz de icter, oboseala cronica, astm, reumatism, eczeme
- amelioreaza durerile de spate
- produs natural pentru protectie hepatica
- produs natural benefic in caz de hepatita
- poate regla metabolismul
- poate asimila vitaminele
- poate asigura o buna functionare a hormonilor
Desmodium este o planta care poate normaliza nivelul de enzime din ficat si poate relaxa tesutul muscular fin care ajuta la regenerare. Desi numele plantei este mai greu de pronuntat, proprietatile ei sunt de-a dreptul miraculoase. Se numeste Desmodium Adscendens si creste in zonele umede ale Africii ecuatoriale. In acest articol, va vom prezenta aceasta planta cu ajutorul careia refaci ficatul bolnav.
Inainte de a vorbi despre aceasta planta miraculoasa, ar fi bine sa mentionam cateva lucruri despre ficat si functiile sale. Este organul care lucreaza fara incetare pentru a ne mentine in viata si sanatosi. De el depinde functionarea organismului nostru, deoarece ficatul il curata de substantele toxice. In ficat se sintetizeaza proteinele si se filtreaza substantele nocive ingerate odata cu alimentele sau bauturile consumate.
Ficatul este cel mai mare si mai complex organ în organismul uman. Indeplineste impreuna cu vezica biliara peste 500 de functii. Este responsabil de reglarea metabolismului, de asimilarea vitaminelor, de buna functionare a hormonilor si nu numai.
Ficatul are puterea de a se reface singur, daca i se ofera elementele de care are nevoie. Mai mult, o parte din ficat poate creste la loc dupa ce a fost extirpata in urma unei operatii. Dar, pentru acest lucru, cel putin 25% din ficat trebuie sa fie sanatos.
Ficatul este extrem de sensibil si se reface mai repede decat oricare alt organ. Daca aveti obiceiul sa consumati alcool, daca exista prea multe grasimi in organism sau daca suferiti de anumite boli sau dereglari metabolice, ficatul nu-si mai poate indeplini toate functiile in mod corespuzator.
Exista multe plante medicinale care ofera remedii cu ajutorul carora refaci ficatul, de exemplu: armurariu, papadia, ridichea neagra si anghinarea salbatica. Desmodium Adscendens este insa cea mai puternica si are efecte absolut uimitoare.
Aceasta planta cu frunze de un verde deschis si tulpini taratoare ce inconjoara palmieri sau cocotieri, creste in Africa. Ea produce flori de culoare mov deschis si fructe lungi de aproximativ 25 de cm. I se mai spune “Amor seco” sau “Spate puternic”.
In tari precum Senegal, Congo sau Coasta de Fildes, aceasta planta se foloseste de sute de ani. In Ghana, de exemplu, este folosita ca remediu naturist pentru astm, dizenterie, constipatie si crampe abdominale.
A fost introdusa in medicina moderna in 1960 de catre doi doctori francezi, in timp ce faceau munca voluntara in aceasta regiune.
Aceasta planta este recomandata persoanelor care sufera de hepatita, pe care o poate ameliora in cateva saptamani. Vracii locali stiu foarte multe lucruri despre ea. Cercetatorii au aratat ca Desmodium Adscendens contine mai multi compusi benefici precum: alcaloizi, saponine, flavonoide si antociani.
Alte studii clinice realizate in Marea Britanie, Franta si Canada au aratat ca aceasta planta nu numai ca te ajuta sa refaci ficatul, ci il si protejeaza in timpul tratamentelor de durata sau al celor invazive precum chimioterapia.
Desmodium poate normaliza nivelul de enzime din ficat si poate relaxa tesutul muscular fin ce ajuta la regenerare. In plus, actioneaza ca un bronhodilatator si are proprietati antihistaminice, cu ajutorul carora refaci ficatul.
Aceasta planta puternica este un remediu excelent in cazul multor afectiuni cauzate de virusi, chimicale sau in cazul intoxicatiilor cu alcool sau droguri.
Desmodium Adscendens este un intermediu eficace in caz de hepatita (amelioreaza simptome precum amaraciunea, durerile de cap, oboseala, lipsa poftei de mancare). Atentia cercetatorilor a fost atrasa si de folosirea ei, in mod traditional, pentru ameliorarea epilepsiei.
Desmodium Adscendens – moduri de folosire pentru refacerea ficatului
Aceasta planta extraordinara se gaseste in farmaciile naturiste sub forma de extract, tinctura, ceai sau capsule. Pentru a spori efectele de regenerare, se poate folosi in combinatie cu alte plante medicinale precum rozmarinul sau armurariul.
Desi nu se cunosc efecte adverse in caz de supradoza, este bine de stiut ca aceasta are proprietati laxative.
Planta Desmodium
Desmodium este un gen din familia plantelor cu flori Fabaceae, uneori numite capuse, trifoi de capuse, excursionisti sau paduchi cersetori. Exista zeci de specii si delimitarea genului s-a schimbat mult in timp.
Desi unele pot deveni plante considerabile, majoritatea sunt ierburi sau arbusti mici. Fructele lor sunt lomente, ceea ce inseamna ca fiecare samanta este dispersata individual inchisa in segmentul sau. Acest lucru le face plante tenace si unele specii sunt considerate buruieni pe alocuri. Au si o varietate de utilizari.
Mai multe specii de Desmodium contin metaboliti secundari puternici care sunt eliberati in sol si aerian. Compusii alelopatici sunt utilizati in agricultura in tehnologia push-pull: Desmodium heterocarpon, Desmodium intortum si Desmodium uncinatum sunt intercultivati in campurile de porumb si sorg pentru a respinge Chilo partellus, o molie de iarba plictisitoare de tulpini si pentru a suprima witchweed, inclusiv witchweed asiatic ( Striga asiatica) si witchweed purpuriu (S. hermonthica). Cantitati mari de alomoni antixenotici produsi de Desmodium resping si daunatorii insectelor. Diferite specii de Desmodium produc diferite profiluri de compusi organici prin sistemele lor radiculare. Motivele pentru producerea acestor compusi care au beneficiat de productia de cereale sunt totusi necunoscute.
Trifolii sunt, de asemenea, utili ca mulci vii si ca gunoi de grajd verde, deoarece sunt capabili sa imbunatateasca fertilitatea solului prin fixarea azotului. Majoritatea produc, de asemenea, furaje bune pentru animale, inclusiv bob alb, curcan, tanar, caprioara, bovine si caprine.
Unele specii de Desmodium s-au dovedit a contine cantitati mari de alcaloizi de triptamina, desi multe specii de Desmodium care contin triptamina au fost transferate in alte genuri. [2]
Omizele albastrului de iarba mai mica (Zizina otis) si ale flasherului cu doua bare (Astraptes fulgerator) se hranesc cu trifoi. De asemenea, cerbul pare sa se bazeze pe unele specii din anumite zone, in special in lunile de vara mai stresante.
Taxonomia si sistematica multor zeci de specii de Desmodium sunt confuze si nerezolvate. Genuri inrudite precum Codariocalyx, Hylodesmum, Lespedeza, Ohwia si Phyllodium au fost si uneori sunt inca incluse in Desmodium.
In mod obisnuit, autoritatile taxonomice nu sunt de acord cu privire la denumirea si plasarea speciilor.
De exemplu, Desmodium spirale descris de August Grisebach s-ar putea referi la o specie distincta, dar valabilitatea sa este indoielnica. „Desmodium spirale” al altor autoritati se poate referi la D. neomexicanum, D. ospriostreblum sau D. procumbens. In mod similar, planta descrisa initial ca D. podocarpum de A. P. de Candolle este Hylodesmum podocarpum astazi, dar „Desmodium podocarpum” s-ar putea referi si la D. hookerianum sau Hylodesmum laxum, in functie de autoritatea taxonomica.
Prospect Oemine Desmodium Forte
Mod administrare: 2 capsule inainte de culcare, cu un pahar de apa, timp minim de 20 de zile.
Compozitie pentru 1 capsula:
Desmodium Adscendans: 250 mg
Vitexin 5 mg
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.