BENEFICII BITARTRAT DE COLINA
- contribuie la metabolismul normal al homocisteinei, al lipidelor
- ajuta la mentinerea functiei hepatice normale
- ajuta la normalizarea metabolismului grasimilor
- contribuie la scaderea nivelului colesterolului
- stimuleaza puterea si energia
- ajuta la imbunatatirea functiei creierului
- stabilizeaza sanatatea ficatului
- influenteaza pozitiv sistemul nervos
- ajuta la cresterea rezistentei
CE ESTE BITARTRATUL DE COLINA?
Bitartratul de colina este un produs natural pe care organismul nostru il sintetizeaza in cantitati mici, dar majoritatea oamenilor il iau in plus. Desigur, exista si surse naturale de colina, cum ar fi carnea, ouale, pestele, broccoli, alunele si multe altele. Colina este solubila in apa si este foarte asemanatoare cu vitaminele B.
DE CE BITARTRAT DE COLINA?
Colina contribuie la normalizarea metabolismului homocisteinei. Lipsa vitaminei B9 si B12 este asociata cu o crestere a homocisteinei, iar concentratiile excesive ale acestei componente pot duce la tulburari ale inimii, creierului si circulatiei. In plus, Colina ajuta la normalizarea metabolismului grasimilor, care fac parte din fiecare dintre celulele noastre care furnizeaza energie. Pe langa aceste din urma proprietati benefice, poate fi mentionata mentinerea functiei hepatice.
PROSPECT BITARTRAT DE COLINA
Mod de administrare- Ca supliment alimentar, luati 1 capsula de 1-3 ori pe zi.
Ingrediente- Bitartrat de colina 700 mg, maltodextrina, stearat de magneziu, dioxid de siliciu, capsula vegetariana (hipromeloza).
Avertizare:
- Consultati medicul inainte de a incepe sa utilizati orice supliment daca sunteti insarcinata sau sub alt medicament sau aveti vreo stare de rau. In cazul unor modificari fizice sau mentale nedorite, discutati despre utilizare si dozare cu un profesionist. Orice supliment este interzis persoanelor sub 18 ani.
- A se pastra intr-un loc racoros si uscat ferit de lumina directa a soarelui. Acest produs este destinat a fi utilizat alaturi de un stil de viata activ si o dieta echilibrata.
- Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.
„Alte ingrediente” in capsule si tablete.
Cu sintagma „alte ingrediente”, ne referim la acele componente care nu fac parte din substanta primara. Cu toate acestea, acestea sunt inca necesare pentru forme suplimentare precum capsule si tablete.
Liantii, excipientii si materialele de umplere sunt necesare pentru tipurile de suplimente mentionate anterior - sunt agenti de volum care tin intregul continut impreuna, asigurand un consum si o absorbtie mai bune.
In plus, exista doua tipuri diferite de excipienti, lianti si materiale de umplutura - sintetice si naturale. Misiunea Raw Powders pentru astazi este de a elimina cat mai multe ingrediente sintetice si de a face suplimentul „mai curat”. Astfel, inca ne imbunatatim formulele si cautam cele mai bune componente. Deci, deocamdata, vom reprezenta toti liantii si materialele de umplutura pe care le folosim in suplimentele cu pulberi brute:
Stearat de magneziu: regleaza lipiciitatea si fluiditatea. De exemplu, daca substanta primara nu este suficient de pudra, aceasta nu va umple capsula din cauza lipiciitatii sale. La fel si cu substanta prea pudrata. Stearatul de magneziu este format din magneziu si acid stearic, derivat din ulei vegetal. Toate suplimentele pentru pulberi crude contin o cantitate foarte mica de stearat de magneziu (3-8 mg). Stearatul de magneziu este potrivit pentru vegetarieni si vegani.
Celuloza microcristalina: este un material de umplutura pe care in prezent il inlocuim cu faina de orez. Sistemul nostru de digestie nu poate absorbi celuloza microcristalina (trece neabsorbita). Fillerele asigura ca capsula si tableta sunt umplute in proportiile corecte - umple cavitatile care raman goale.
Faina de orez: o umplutura care ar putea fi absorbita in tractul gastrointestinal. Faina de orez este o umplutura naturala, fara gluten.
Hipromeloza: este capsula insasi (acopera continutul din interior). Hipromeloza este o forma de celuloza care poate fi consumata de vegetarieni si vegani. Dimensiunile standard ale unei capsule sunt 0,68 ml (250 - 400 mg) sau 0,95 ml (350 mg - 700 mg). Prin urmare, cel mai mic continut al unei substante de supliment primar ar trebui sa fie de 250 mg, pentru a umple intreaga capsula in sine. Cu toate acestea, din cauza instructiunilor de dozare si a caracteristicilor substantei primare, aceasta nu atinge capacitatea minima necesara. Din acest motiv, sunt necesare materiale de umplere precum celuloza microcristalina sau faina de orez - pentru a umple golurile.
Maltodextrina: un alt material de umplere, utilizat in tablete. Corpul uman digera maltodextrina, de asemenea, este fara gluten. Cu toate acestea, maltodextrina are un continut ridicat de zahar, asa ca persoanele care au probleme cu nivelurile ridicate de zahar din sange ar trebui sa se consulte cu un medic.
Dioxid de siliciu (Silica sau Syloid 244): Silica protejeaza suplimentul de umiditate si sustine forma stabila a unei capsule. Acest compus se gaseste in ierburi, plante si surse alimentare bogate in fibre. Dioxidul de siliciu ajuta la mentinerea sanatatii pielii, oaselor, unghiilor, parului si dintilor.
Gelatina: este capsula/gelul moale propriu-zis (acopera continutul din interior). Gelatina este un compus natural, bogat in proteine, dar nu vegan. Gelatina este importanta pentru sanatatea oaselor, unghiilor, parului si articulatiilor.
Fosfat dicalcic/tricalcic: este un liant utilizat la fabricarea tabletelor. Fosfatul dicalcic leaga intregul continut intr-o forma solida in forma de tableta. Compusul este compus din fosfor si calciu, deci esential pentru sanatatea oaselor, inimii, dintilor, sangelui, celulelor si muschilor.
Glicerina: un indulcitor care are proprietati de hidratare.
Potrivit FDA si EFSA, toate ingredientele mentionate pot fi utilizate in siguranta