Beneficii Colagen marin
- ajuta pielea
- ajuta procesul respirator
- ajuta sistemul circulator
- ajuta vederea
- ingredient de calitate
- supliment alimentar usor de administrat
Ce este colagenul?
Colagenul este o proteina structurala majora pe care organismul o sintetizeaza in mod natural. Este cea mai abundenta proteina din corp, reprezentand o treime din compozitia proteica a organismului. Denumirea vine de la cuvantul grecesc „kolla” care inseamna lipici. Fibrele puternice de colagen au rolul de a face oasele puternice, de a permite pielii si tendoanelor sa se intinda si de a ajuta pielea sa se refaca dupa o ranire. Este o componenta majora a oaselor, pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Se gaseste, de asemenea, in multe alte parti ale corpului, inclusiv la nivelul vaselor de sange, corneei si dintilor.
Ce beneficii are colagenul pentru organism?
Datorita complexitatii acestei proteine si a complexitatii organismului uman, avem mai multe procese importante precum: mentinerea structurii elastice a pielii, pastrarea epidermei in parametrii normali, protejarea organelor interne, diminuarea ridurilor faciale, diminuarea riscului dezhidratarii tesuturilor, intarirea scheletului osos, atenuarea inflamatiilor articulare precum artrita reumatoida, guta, osteoartrita, intarirea parului si a unghiilor si recuperarea muschilor dupa efortul fizic.
Cum ajuta colagenul pielea?
Datorita proprietatilor hidratante, colagenul ajuta la diminuarea celulitei si la reducerea circumferintei coapselor, a soldurilor si a abdomenului. In plus, contribuie la reducerea petelor pigmentare de pe fata si maini imbunatatind in acelasi timp si circulatia sanguina din zona periferica. E bine de stiut faptul ca produsele dermatocosmetice care contin colagen sunt eficiente impotriva primelor riduri de expresie.
Iar daca sunt folosite ca rutina zilnica, produsele care au colagen favorizeaza diminuarea vergeturilor si a cicatricilor de pe piele. Iar daca sunt aplicate pe o piele uscata, cremele cu colagen restabilesc aspectul hidratat al pielii, iar pielea devine moale si catifelata. Studiile clinice au demonstrat ca absorbtia a 10 g de colagen hidrolizat zilnic ajuta pielea sa scape de ridurile profunde.
Cum ajuta colagenul procesul respirator?
Colagenul este prezent din belsug la nivelul plamanilor, iar elastina (o proteina in cantitate insemnata ce face parte din clasa colagenului) este cea care permite elasticitatea plamanilor si modificarea volumului acestora atunci cand expiram si respiram. Cu alte cuvinte, elastina faciliteaza umflarea plamanilor in timpul inspiratiei si dezumflarea acestora pe parcursul procesului de expiratie.
Cum ajuta colagenul sistemul circulator?
Specialistii au demonstrat ca un plan terapeutic destinat ameliorarii bolilor reumatice precum artrite sau artroze cu ajutorul colagenului va favoriza mentinerea elasticitatii vaselor sanguine, contribuind astfel si la recuperarea functiilor sistemului cardiocirculator.
Cum ajuta colagenul vederea?
Colagenul intra si in compozitia ochilor si contribuie la tonifierea globului ocular. Corneea, care are nevoie de colagen, permite mentinerea elasticitatii ochilor si imbunatateste functia vizuala. Avand in vedere ca opacizarea cristalinului sau cataracta poate fi favorizata de carenta de colagen, este recomandat consumul de suplimente alimentare bogate in aceasta proteina.
Ce boli pot aparea ca urmare a afectarii colagenului?
Rolul esential al fibrelor de colagen este demonstrat de spectrul larg de boli cauzate de peste 1000 de mutatii care au fost identificate pana acum la nivelul a 22 de gene care codifica 12 din cele 28 de tipuri de colagen. Aceste boli includ osteogeneza imperfecta, mai multe tipuri de condrodisplazie, unele subtipuri de sindrom Ehlers-Danlos, sindromul Alport, miopatia Bethlem, anumite subtipuri de epidermoliza buloasa, sindromul Knobloch si, de asemenea, unele cazuri de osteoporoza, anevrisme arteriale, artroza si boala degenerativa a discului intervertebral.
Ce se intampla cu colagenul pe masura ce inaintam in varsta?
Organismul produce in mod natural colagen. Cand suntem tineri este din abundenta, insa productia incepe sa scada dupa varsta de 25 de ani. La femei, scade cu atat mai mult dupa menopauza. Nu putem masura cu exactitate cat colagen exista in corp, insa putem vedea sau simti cand se produce mai putin: la nivelul articulatiilor apar durere si redoare articulara, masa musculara slabeste, iar pielea isi pierde elasticitatea si forma si apar ridurile.
Ce degradeaza colagenul?
In plus fata de inaintarea in varsta, nivelul de colagen poate fi influentat negativ de 3 aspecte: expunerea fara protectie la radiatiile ultraviolete (UV), fumatul si nivelul crescut de zahar din sange.
Ce efect are colagenul?
Anumite proceduri estetice nechirurgicale folosesc injectii cu colagen pentru a diminua aspectul ridurilor, pentru a da volum buzelor subtiri sau pentru a corecta anumite cicatrici. Dezavantajul consta in necesitatea repetarii procedurii dupa cateva luni pentru mentinerea efectelor.
Ce alimente ajuta la sinteza colagenului?
Cand organismul produce colagen, combina anumiti amino-acizi. Colagenul se formeaza din procolagen, care, la randul sau, este sintetizat de organism din doi amino-acizi: glicina si prolina. Acest proces necesita vitamina C, zinc si cupru. Alimentele care contin nutrienti pentru a produce colagen sunt:
Proteine de buna calitate care contin amino-acizii necesari: carne rosie, carnea de pasare, fructe de mare, lactate, legume, tofu
Prolina: albus de ou, germeni de grau, produse lactate, varza, sparanghel si ciuperci
Glicina: pielea de porc, pielea de pui, gelatina
Vitamina C: citrice, ardei gras, rosii, broccoli, conopida, capsuni
Zinc: carne rosie, scoici, naut, linte, fasole, seminte de dovleac, susan, nuci, produse lactate, oua, cereale integrale
Cupru: organe de animale, seminte de susan, piper negru, caju, pudra de cacao, ciocolata neagra, asparagus, linte
Prospect Colagen marin
Informatii nutritionale
|
Portie de servire- 2 lingurite (5g), Portii in recipient- 30
|
|
Cantitate/portie
|
DZR %
|
Calorii
|
20
|
|
Proteine
|
4 g
|
|
Vitamina C
|
45 mg
|
50%
|
Peptide de colagen hidrolizat
|
4200 mg
|
*
|
*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita
|
Alte ingrediente
Colagen hidrolizat (din cod salbatic), concentrat de suc de acerola, aroma naturala, glicozide de stevie, extract de sfecla rosie (pentru colorare).
Fara gluten, derivate din lapte sau coloranti sau arome artificiale.
Contine peste (codul), poate contine urme de crustacee.
Utilizare recomandata
Amestecati 2 lingurite de pulbere de colagen marin cu 5 oz (150 ml) de apa sau suc o data pe zi, sau conform instructiunilor de la medicul dumneavoastra sau farmacistul. Poate fi adaugat la lichide calde sau reci.
ATENTIE: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.