Drojdia de bere revivificabila 120 capsule
Drojdia de bere sa gaseste in plafar in mai multe forme, capsule, praf sau tablete. Compozitia drojdiei de bere este constituita din ciuperci si contine un numar mare de vitamine esentiale pentru organism. Daca drojdia de bere este consumata regulat si in dozele prescrise poate oferi vitaminele din grupa B, vitamina D, proteine si oligoelemente.
Beneficii drojdie de bere
- Ofera oligoelement, proteine si vitaminele din grupa B
Amelioreaza oboseala si detoxifica organismul
Creste rezistenta unghiilor si parului
Ajuta persoanele cu diabet, regleaza nivelul zaharului din sange
Contribuie la normalizarea nivelurilor de Colesterol
Inareste sistemul imunitar
Ajuta la minimizarea racelii si a gripei
Efect asupra pielii de anti-imbatrinire
Creste energia si metabolismul
Scade nervozitatea si stresul
Mentine un ficat sanatos
Drojdia de bere are multe beneficii pentru sanatate insa primele beneficii sunt de detoxifiere si are proprietati antioxidante. Este un aliat de inrcredere impotriva oboselii datorita vitaminelor pe care le contine.
Aminoacizii din compozitie contribuie la o digestie mai buna. Mamele care sunt in timpul sarcinei vor aprecia acest supliment datorita efectelor sale impotriva varsaturilor, greturilor si supararilor ale stomacului.
Intareste si creste rezistenta unghiilor si a parului. Are un efect rapid de imbunatatire a sanatatii unghiilor datorita vitaminelor si proteinelor din drojdia de bere. Parul capata o culoare mai vie si stralucirea iar piele devine mai fina si isi recapata elasticitatea.
Prospect Drojdie de Bere
Compozitie: 300 Mg/capsula-Drojdie de Bere.
Mod administrare: 2 capsule la prânz și 2 capsule seara cu un pahar mare de apă.
Contraindicatii Drojdie de Bere: Nu se recomanda a fi utilizata pe termen lung. In unele cazuri poate provoca flatulenta si balonare. Nu este recomandata persoanelor care au intoleranta la gluten.
Ce este Drojdia de bere?
Drojdia de bere se obtine dintr-o ciuperca unicelulara numita Saccharomyces cerevisiae, fiind folosita in industria berii. In timpul procesului de fabricare a berii, drojdia absoarbe vitamine, substante nutritive, arome (care adesea sunt amare). Aceste arome producatorii incearca sa le elimine, dar odata cu ele elimina si o parte din continutul nutritional, mai ales cromul.
Cromul se gaseste intr-o cantitate mai mare in drojdia de bere decat in alte suplimente.
Pe langa utilizarea ei in industria berii, ciuperca din care este obtinuta drojdia de bere este crescuta de mai mult timp pentru a produce suplimente alimentare.
Drojdia de bere se gaseste in magazine alimentare naturale, precum si in produse alimentare de sanatate.
Dupa cum am zis, drojdia de bere are un gust amar, de aceea nu trebuie sa o confundati cu drojdia de panificatie, drojdia Torula sau drojdia nutritiva.
Ea contine numerosi acizi nucleici, care joaca un rol important in dezvoltarea celulelor. De asemenea, in compozitia sa intalnim multe vitamine si minerale, cum ar fi: acid folic, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 , seleniu, tiamina, crom, potasiu, niacin, etc.
Drojdia de bere este una dintre putinele surse alimentare non animale disponibile, care nu contine vitamina B12.
In schimb, drojdia de bere are un continut redus de calorii, carbohidrati, grasimi si sodiu, ceea ce inseamna ca este foarte buna pentru persoanele care au restrictii la anumite alimente din motive de sanatate.
Suplimentul de drojdie de bere este vandut sub forma de fulgi, praf sau capsule. El are aroma de branza si poate fi adaugat in diferite feluri de mancare, cum ar fi: tocana, paste, orez, cartofi si fleica. De asemenea, puteti presara pe floricele sau salate.
Recomandat este sa o adaugati la sfarsit, deoarece in timpul procesului de gatit distrugeti vitaminele.
Drojdie de bere Beneficii
Administrarea drojdiei de bere reprezinta, in primul rand, o dieta sanatoasa, iar in al doilea rand, ea imbunatateste mai multe tulburari, functii sau dereglari ale organismului, cum ar fi: diabet, hipoglicemie, colesterol ridicat, stres, constipatie, eczema, anemie, nervozitate, sindromul de tunel carpian si oboseala.
In mai 2011 "Jurnalul de oligoelemente in Medicina si Biologie" a publicat un studiu care s-a realizat pe doua grupuri de pacienti cu diabet zaharat. Primul grup a o doza zilnica de 9 g de drojdie de bere cu crom, iar celalalt grup a luat drojdie de bere fara crom. Dupa trei luni de tratament, pacientii care au luat drojdie de bere cu crom au prezentat un nivel de glucoza din sange semnificativ mai mic, precum si al colesterolului rau si lipoproteinelor, in comparatie cu cei care au luat drojdie de bere fara crom.
Daca va confruntati cu un nivel ridicat de diabet zaharat si nu stiti ce sa mai utilizati pentru a-l scadea, puteti administra suplimentul de drojdie de bere. Substanta care ajuta la mentinerea unui nivel normal si necesar de zahar in sange este cromul, jucand un rol important in metabolismul carbohidratilor si lipidelor.
Tot cromul este cel care contribuie la scaderea colesterolului rau (LDL) si cresterea colesterolului bun (HDL).
Unele studii arata ca drojdia de bere poate reduce tesutul adipos din organism, dar cantitatea de grasime pierduta nu este foarte mare, in comparatie cu ce poate fi pierdut daca am face exercitii fizice si am avea o dieta echilibrata.
Complexul de vitaminele B descompun carbohidratii, grasimile si proteinele oferind organismului energie. Ele sustin sistemul nervos, muschii utilizati in digestie si pastreaza pielea, parul, ochii, gura si ficatul sanatos.
Drojdia de bere este utilizata pentru ingrijirea pielii, anti-imbatranire si pierderea in greutate.
Rita Elkins, maestru in plante, spune in revista "Miracle Sugars" ca un copil care ia cate o lingurita de drojdie de bere in fiecare dimineata "tine bacteriile departe". Ea afirma ca acest lucru este adevarat, deoarece drojdia de bere imbunatateste sistemul imunitar prin sprijinul pe care il acorda macrofagului, el luptand impotriva bacteriilor si virusilor.
Drojdia de bere, pe langa beneficiile pe care le aduce, creste energia si metabolismul functioneaza mai bine.
Efecte secundare Drojdie de bere
In general, administrarea drojdiei de bere nu prezinta efecte secundare, insa s-au declarat: stomac deranjat, gaze, balonare sau alergie.
Pentru a evita orice efecte secundare nu luati o supradoza de drojdie de bere.
Drojdie de bere, Recomandari si avertismente
Cand incepeti un tratament sau cand includeti un supliment in dieta dumneavoastra, la inceput trebuie sa luati o doza mai mica decat este prescris si sa mariti cantitatea treptat in timpul primei saptamani pana ajungeti la doza necesara, pentru a oferi corpului timp sa se adapteze la ceva nou.
Nu luati drojdie de bere daca sunteti alergic la mucegai, drojdie sau penicilina, daca aveti niveluri ridicate de acid uric in sange sau daca suferiti de guta, candida sau daca aveti boala Crohn.
De asemenea, ea nu este recomandata femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si copiilor.
Drojdie de bere Interactiuni
Contraindicatii Drojdie de bere
Inainte sa administrati orice tip de supliment, consultati medicul sau frunizorul dumneavoastra, inclusiv drojdie de bere, si spuneti-i daca urmati un tratament cu medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala sau daca aveti ceva tulburari de sanatate.
Nu luati drojdie de bere impreuna cu insulina sau medicamente responsabile de nivelul de zahar din sange si care scad colesterolul.
De asemenea, drojdia de bere nu trebuie sa interactioneze cu IMAO (inhibitorii monoaminooxidazei), deoarece poate provoca o criza hipertensiva care duce la atac de cord sau accident vascular cerebral. IMAO sunt utilizate pentru a ameliora depresia si includ: Phenelzine (Nardil), Tranilcipromină (Parnate), Selegilina (ENSAM, Eldepryl), Isocarboxazid (Marplan).
Alt antidepresiv cu care drojdia de bere nu trebuie sa interactioneze este: Meperidina (Demerol).
Drojdie de bere Doze
Doza zilnica recomandata de drojdie de bere este de 4-6 capsule, adica 1300 mg - 2000 mg.
In general, doza necesara se stabileste impreuna cu medicul dumneavoastra, in functie de varsta si afectiunea pe care vreti sa o ameliorati.
Daca ati uitat sa luati doza la ora stabilita, o puteti administra imediat ce va aminti de ea. Daca se apropie ora pentru doza urmatoare, nu luati ambele doze pentru a recupera doza pierduta, deoarece puteti face o supradoza.
Nu administrati doze mai mari decat cele prescrise, nu o sa vedeti rezultate mai repede, dar iarasi puteti face o supradoza.
Daca simtiti disconfort sau tulburari ale organismului adresati-va medicului dumneavoastra si incetati admnistrarea suplimentului.