Beneficii Pau D’Arco
- sprijina minmizarea Candidei,
- antiinflamator,
- antioxidant/antiviral,
- poate ameliora diverse afectiuni,
- este un bun tonic,
- bogat in nutrienti, inclusiv fier, calciu, seleniu, zinc, vitaminele A, B si C, magneziu, potasiu si sodiu.
Origine
Taheebo (copacul din care provine Pau D'Arco) este un copac urias originar din padurea tropicala amazoniana si din alte parti tropicale din America de Sud si America Latina. Creste pana la 30 m inaltime, iar baza copacului poate avea 2-3 m in diametru. Pe langa faptul ca este originar din America Centrala si de Sud, Pau D'Arco este cultivat si in America de Nord subtropicala.
Utilizare traditionala si beneficii pentru sanatate
Arborele Pau D’Arco are o istorie lunga si venerata in America de Sud, unde a fost folosit de 1000 de ani pentru a dimunua aproape toate bolile imaginabile. De la malarie la raceala comuna, muscaturi de insecte sau infectii fungice – Pau D'Arco a fost raspunsul. A fost si inca este luat intern sub forma de ceai sau pulbere sau folosit extern pentru a diminua tot felul de rani, infectii ale pielii, muscaturi de sarpe si chiar impetigo.
Beneficii Pau D’Arco
Minimizeaza Candida
Candida este o drojdie comuna care traieste in gura si intestine. Este necesar in cantitati foarte mici pentru a ajuta digestia si absorbtia nutrientilor. Cu toate acestea, daca nivelul de Ph al organismului este deranjat, acesta poate scapa de sub control foarte repede, ducand la cresterea excesiva a Candida - cunoscuta si sub numele de Candidoza. Daca este lasata neameliorata, aceasta poate duce la o multime de probleme si poate slabi sistemul imunitar, permitand aparitia unor boli mai grave. Simptomele de crestere excesiva pot include; afte, dureri de cap, concentrare slaba, oboseala si pofte de zahar incontrolabile.
Puternic antifungic, Pau D’Arco este cel mai bine cunoscut pentru abilitatile sale de lupta impotriva Candida. Contine mai multe clase de compusi; lapachol, xiloidona si alte naftachinone – cele mai importante dintre acestea fiind lapacholul. Intr-o prezentare generala a cercetarii lapachol publicata in 2007, s-a constatat ca lapacholul are un efect semnificativ impotriva Candida albicans si Candida tropicalis. Pau D’Arco va slabi si intestinele – nu suficient pentru a provoca diaree – dar suficient pentru a spala materiile fecale vechi, expunand drojdia Candida. In acest fel, Pau D’Arco ofera un atac in doua directii impotriva cresterii excesive a Candida.
Antiinflamator
In timp ce inflamatia isi are locul ca raspuns imun valoros, se considera ca inflamatia cronica este acum cauza principala a majoritatii bolilor. Daca in organism s-a acumulat o supraincarcare de toxine din dieta si din mediu, acest lucru poate activa sistemul imunitar si il poate face extrem de reactiv, ceea ce duce la inflamatie cronica. Riscul de astm, boala Crohn, boli cardiovasculare si diabet poate fi evitat prin reducerea inflamatiei.
Un studiu publicat in „The Journal of Toxicological Sciences” a constatat ca Pau D’Arco creste expresia genelor tinta Nrf2 in intestin, o proteina care protejeaza impotriva daunelor oxidative declansate de leziuni si inflamatii. Studiul a aratat ca activarea Nrf2 ar putea media efectele benefice ale Pau D’Arco, protejand intestinul care poate fi grav afectat de inflamatie.
Antioxidant/antiviral
Pau D’Arco contine niste compusi antioxidanti puternici, inclusiv; quercetina, flavonoide si carnosol. Quercetina, in special, este un captator prolific de radicali liberi, ajutand la incetinirea procesului de imbatranire si diminuand efectele stresului oxidativ. De asemenea, stimuleaza sistemul digestiv pentru a mentine alimentele in miscare prin corp – in special colonul, care poate fi asemanat cu rezervorul de canalizare al corpului – care trebuie curatat, golit si intretinut pentru a functiona corespunzator. Acest lucru permite eliminarea regulata a oricaror resturi nesanatoase, grasimi in exces si toxine, mentinand colonul curat si sanatos.
Proprietatile antivirale Pau D’Arcos sunt legendare in America de Sud nativa, fiind folosit ca atare de 1000 de ani. Virusii opriti de ceaiul Pau D’Arco variaza de la raceala obisnuita pana la virusi mai seriosi care pot provoca boli care pun viata in pericol. S-a demonstrat ca inhiba activ virusii periculosi prin continutul de beta-lapochone care inhiba enzimele din celulele virusului, afectand direct sinteza ADN si ARN. Virusul nu mai este capabil sa preia controlul asupra proceselor de reproducere ale celulei, ceea ce inseamna ca nu se poate replica sau infecta alte celule.
Folclor si istorie
Pau D'Arco are o istorie lunga si bine documentata de utilizare de catre popoarele indigene din padurea tropicala. Utilizarea lui Pau D'Arco poate de fapt anterioara Imperiului Incas. Triburi care traiesc la mii de kilometri unul de celalalt au folosit Pau D'Arco in aceleasi scopuri medicinale de sute de ani. Indienii Guarani si Tupi numesc arborele Pau D'Arco tajy, ceea ce inseamna „a avea putere si vigoare”. Scoarta este folosita pentru a ameliora multe afectiuni diferite si ca tonic.
Incasilor li se atribuie dublarea acestui copac ca fiind divin. Multe plante au fost creditate cu statut divin, dar se spune ca Pau D'Arco atrage razele alfa, care confera celulelor umane o sarcina electrica pozitiva.
Constituenti
Pau D'Arco are oxigen cristalin blocat in el. Pau D'Arco este, de asemenea, bogat in nutrienti, inclusiv fier, calciu, seleniu, zinc, vitaminele A, B si C, magneziu, potasiu si sodiu. De asemenea, este plin cu fitochimice terapeutice, inclusiv lapachol. Combinatia sa de proprietati il face antibacterian, antiviral si antifungic, dandu-i astfel o reputatie de stimulator al sistemului imunitar si de lupta impotriva bolilor.
Prospect Pau D’Arco
Informatii nutritionale
|
Portie de servire: 2 picaturi (1.6 ml)
|
Portii in flacon: cca. 38
|
|
Cantitate per servire
|
%DZR
|
Pau D'Arco Extract (Tabebuia impetiginosa) (Inner Bark)
|
1.6 ml
|
*
|
* Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita
|
Utilizare recomandata
Luati 1 pana la 2 picaturi in ceai sau apa de 1 pana la 3 ori pe zi.
Alte ingrediente- Apa, glicerina vegetala si alcool de cereale (20%).
Nu este fabricat cu ingrediente drojdie, grau, gluten, soia, lapte, oua, peste sau crustacee. Produs intr-o unitate GMP care proceseaza alte ingrediente care contin acesti alergeni.
Avertizari
Atentie: numai pentru adulti. A nu se utiliza de catre femeile insarcinate sau care alapteaza. Consultati un medic daca luati medicamente sau aveti o afectiune medicala. Contine alcool, nu lasati la indemana copiilor. A se pastra la loc racoros, uscat si intunecat dupa deschidere. In acest produs pot aparea variatii naturale de culoare.